Világgazdaság

Négy céget hívtak a ferihegyi taxitenderre

Négy taxicég: a City Taxi, a 6x6, a Főtaxi és a Budapest Taxi kapott meghívást a Budapest Airport (BA) Zrt. új taxitenderébe, azaz a ferihegyi szolgáltatásnyújtásra vonatkozó pályázatra, amelyet a piacon máris többen bírálnak - írta keddi számában a Népszabadság.  

A napilap szerint a kifogások több irányból érkeznek. Veres István, a BA jelenlegi partnere, a Zóna Taxi résztulajdonosa és szóvivője például azt állítja, a reptér nem írhatott volna ki szabályszerűen tendert a 2011. májust követő időszakra. Ezzel szemben a pályázatra nem meghívottak azt róják föl, hogy ők kimaradtak, pontosabban azt: miért maradtak ki a meghívottak köréből annak ellenére, hogy a BA múlt heti közleménye a kiírással kapcsolatban épp az átláthatóságot jelöli meg elsődleges célként.

Autók BÉT - Napi események Magyar Nemzeti Bank (MNB) Devizakereskedőknek GVH-ügyek elemzések - Gazdaság és Pénzügy sztrájk Pénzügyi és gazdasági válság kutatás OTP turizmus TV-csatornák Környezetvédelem - Globalizáció Gyógyítás-finanszírozás makroadatok NFÜ akciók Nyugdíjkérdés Magyarországon Költségvetés 2012-2013 szerencsejáték Orbán Viktor Király Júlia Felmérések FerihegyBudapest Airport autóipar Elemzői vélemények Hitelek: lakás A második Orbán-kormány katasztrófák oktatás Ajkai katasztrófa autó Procter & Gamble A KSH jelenti Betéti kamatok Adósságválság az EU-ban makromutatók Részvénypiacok MSZP-ügyek fogyasztási cikkek Karrierklub A munka világa fogyasztóvédelem Deviza- és árupiac taxi Fúzió és akvizíció Zöld ügyek tender Budapest Airport Mol Európai Unió Vaskerék Fővárosi ügyek biztosítás BÉT infokommunikáció Egészségügy - Gyógyítás Adórendszer Magyarországon