Világgazdaság

Nézőpont: Az ellenzéki szavazók is támogatják a válságadókat

A második Orbán-kormány intézkedéseit az önkormányzati választások után is támogatják az ellenzéki szavazók – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb, a Heti Válasznak készült országos közvélemény-kutatásából.

A Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint második akcióterv válságadóival is a kormánypártiaknál sokkal többen szimpatizálnak. Az MSZP alighanem ismét elszalasztott egy lehetőséget, hogy baloldali párttá váljon: a szocialista tábor 57 százaléka ért egyet a kormány telekommunikációs- és energiaszektort, valamint a kereskedelmi láncokat érintő adópolitikájával. A Jobbik-szimpatizánsok 77 százaléka, az LMP-szimpatizánsok 54 százaléka is támogatja a gazdasági válság nyerteseit sújtó átmeneti adók bevezetését.

A második akcióterv válságadóival is a kormánypártiaknál sokkal többen szimpatizálnak. Saját bevallásuk szerint az emberek 96 százaléka hallott a telekommunikációs- és energiaszektort, valamint a kereskedelmi láncokat érintő átmeneti adók bevezetéséről. Közülük tízből heten (68 százalék) támogatják a közvetlenül nem az embereket, hanem a gazdasági válság nyerteseit sújtó politikát. Míg a Fidesz-tábor 77 százaléka ért egyet a válságadók bevezetésével, addig a Jobbik-szimpatizánsok 75 százaléka, a szocialista tábor 57 százaléka és a Lehet Más a Politika szimpatizánsainak 54 százaléka is a kérdésben azonos véleményen van. Látható, hogy az ellenzéki szavazók jelentős része is a kormány mellett áll ebben a kérdésben. Az MSZP alighanem ismét elszalasztott egy lehetőséget, hogy baloldali párttá váljon.

Autók Devizakereskedőknek elemzések - Gazdaság és Pénzügy sztrájk infrastruktúra-fejlesztés hivatali visszaélések turizmus Gyógyítás-finanszírozás makroadatok felmérés BKV orosz-ukrán gázvita ben bernanke Vállalati jelentések Nyugdíjkérdés Magyarországon forintárfolyam Orbán Viktor ITD Hungary Demján Sándor Felmérések autóipar Elemzői vélemények A második Orbán-kormány Ajkai katasztrófa gyógyszeripar A KSH jelenti repülés Reklám és Média Adósságválság az EU-ban béremelés makromutatók Részvénypiacok orbán-kormányPolitikai közvélemény-kutatások mezőgazdaság Karrierklub átlagkereset Élelmiszerpiac A munka világa fogyasztóvédelem Deviza- és árupiac IMF-megállapodás GDP-adatok Befektetési lehetőségek Mol nézőpont intézet Európai Unió EU aloldal biztosítás BÉT ingatlanpiac Nicolas Sarkozy bankadó infokommunikáció válságadók Egészségügy - Gyógyítás Fidesz-ügyek Adórendszer Magyarországon Magyar Bankszövetség Warren Buffett korrupció