Világgazdaság

East Gate Business Park: csökkennek a bérleti díjak a félmilliárdos támogatás miatt

Az M3-as és az M0-ás találkozásánál található East Gate Business Park Budapest északi vonzáskörzetének legnagyobb, 37 hektáron elterülő üzleti parkja. Területén raktárak és kereskedelmi célokra egyaránt alkalmas modern csarnokok és "A" kategóriás irodák találhatók.

Az induló új fejlesztéshez az pályázaton 500 millió forint támogatást biztosít, kiemelt fejlesztési területté téve a térséget. Mindez lehetővé teszi, hogy az üzleti parkban a piaci bérleti díjak jelentősen csökkenjenek, a szokásos akár kétharmadára. A jelenlegi, ár-érzékeny piacon mindez roppant komoly tényezőnek számít.

Az East Gate Business Park környezetére jellemző, hogy a térség adottságai nemcsak hazai, de nemzetközi viszonylatban is kiemelkedőek. Az üzleti park közelében található a magyar Hollywoodként ismertté vált filmstúdió-komplexum, amely a világ egyik legmodernebb filmgyártási központja jelenleg. A térségben megvalósuló fejlesztések jelzik, hogy adottságai révén az egyik legdinamikusabban fejlődő üzleti területté vált.

A népszerű üzleti parkban induló új fejlesztés lehetőséget kínál, elsősorban gyártó-termelő cégeknek, azon túl pedig raktározási vállalatoknak, rendkívül kedvező feltételek mellett, alacsony bérleti díjon, hosszú távra (5-10 év), az adott vállalkozásra szabott módon kialakított csarnokhelyek bérletére.

A 98 százalékban bérbeadott, jelenleg 65 000 m2 kiépített területtel rendelkező parkban, a közelmúltban írt alá mintegy 2 300 m2-nyi területre hosszú távú bérleti szerződést az ABB, a mérnöki szolgáltatások piacának vezető képviselője.

Autók NAV Pénzügyi és gazdasági válság Orosz Dániel turizmus bérleti díj A szerkesztő ajánlja makroadatok forintárfolyam A médiatörvény fogadtatása Magyar EU-elnökség autóipar Apple Elemzői vélemények East Gate Business Park A második Orbán-kormány EBRD Neelie Kroes Simor András Adósságválság az EU-ban makromutatók Részvénypiacok E.On Google Inc. Lufthansa Élelmiszerpiac Renault Szakszervezet - Érdekképviselet Mol Európai Unió MGYOSZ Easyjet ingatlanpiac Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt. kgfb üzleti park NFH infokommunikáció tömegközlekedés