Orosz Dániel

Októberben 4,8 százalékkal nőttek a keresetek

Októberben 4,8 százalékkal nőttek a bruttó és a nettó átlagkeresetek az egy évvel korábbiakhoz képest, a közfoglalkoztatottak nélkül számolva pedig 5,6 százalékos volt a növekedés az előző havi 5,3 százalékkal szemben - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2015.12.18 Olvasási idő:

Európa a lassúbb sávban

Öt év múlva már több mint 300 millió előfizetője lesz a negyedik generációs (Long Term Evolution – LTE) mobilhálózatoknak – derül ki az amerikai Maravedis piackutató cég felméréséből. A technológiában élenjáró Európát azóta lekörözték az amerikaiak és az ázsiaiak. A hazai szolgáltatók építik LTE-képes hálózatukat, de hiányolják a hozzájuk szükséges frekvenciákat.
2011.04.14 Olvasási idő:

Nincs többé kockázatmentes befektetés - Prés alatt az MNB

Az AXA csoport stratégiai elemzési igazgatója szerint az infláció hatására kamatemelési ciklus kezdődhet a jegybanknál. A Quastor vezető elemzője pedig úgy látja, a jelenlegi gazdasági környezetben a befektetőknek újra át kell gondolniuk a lehetőségeket.
2011.01.20 Olvasási idő:

East Gate Business Park: csökkennek a bérleti díjak a félmilliárdos támogatás miatt

Az M3-as és az M0-ás találkozásánál található East Gate Business Park Budapest északi vonzáskörzetének legnagyobb, 37 hektáron elterülő üzleti parkja. Területén raktárak és kereskedelmi célokra egyaránt alkalmas modern csarnokok és "A" kategóriás irodák találhatók.
2011.01.20 Olvasási idő:

AXA: A Fed pénzpumpája nem fogja elérni célját

Mi volt a célja a Fed 600 milliárdos mennyiségi könnyítésének? Erre válaszol Orosz Dániel, az AXA csoport Magyarország stratégiai elemzési igazgatója.
2010.11.04 Olvasási idő:

Orbán segítségét kérik a kórházak

Már a behajtó cégek sem vállalják át a kórházi adósságot az egészségügy beszállítóitól, mert esélytelen, hogy megkapják a pénzt.
2010.10.26 Olvasási idő:

Két világrekord három hónap alatt

2010.05.10 Olvasási idő:

Heti csúcs után hova indulhat a forint?

Heti csúcsra erősödött tegnap a hazai fizetőeszköz, ehhez a Magyar Nemzeti Bank (MNB) várakozásokat alulmúló, 25 bázispontos kamatvágása is hozzájárult – vélték tegnap a szakértők, akiknek a véleménye ugyanakkor megoszlott arról, hogy januárban milyen irányba mozdulhat el a forint.
2009.12.22 Olvasási idő:

A Tesco enyhe bővülést vár ez évre

2009.12.21 Olvasási idő:

Orosz: lassít az MNB, a választásokra 5,5 százalék lesz az alapkamat

Az MNB az elmúlt négy kamatdöntő gyűlésen konzekvensen 50 bázispontos ütemben haladt, amelyet a várakozásoknál is alacsonyabb inflációs számok, valamint relatíve erős és hektikusabb kilengések nélkül mozgó forint tett lehetővé.
2009.12.19 Olvasási idő: