Világgazdaság

Innováció: létfontosságú információk

Az innováció gyorsan változó világában a döntéshozóknak, az érdekvédelmi szervezeteknek elemi érdeke a szakmai fejlemények naprakész nyomon követése, a hazai és nemzetközi helyzet pontos ismerete – véli Antos László, a Magyar Innovációs Szövetség ügyvezető igazgatója.

A mai innovációs díjátadási ünnepség alkalmából a Világgazdaságnak adott nyilatkozatában ezzel magyarázta, hogy a szövetség az elmúlt húsz évben tizenhat alkalommal készített ilyen felmérést, vagy vett részt szakmai közreműködőként hasonló projektekben. Szerinte fontos a tisztánlátás a piaci szereplők számára is, mert meggyőződése, hogy a gyors és pontos információk vállalkozások sorát segíthetik hozzá az eredményes működéshez és előrelépéshez.

A Magyar Innovációs Szövetség jelenleg a tagjai közé tartozó OTP Hungaro-Projekt irányításával zajló hazai felmérés munkálataiban vesz részt. Ennek keretében szakértőik véleményezték a kérdőív kérdéseit, vállalkozói címlistákat adtak a tanulmányhoz, és várhatóan részt vesznek az eredmények kiértékelésében is. Az OTP Hungaro-Projekt felmérésének eredményeiről májusban lesz szakmai konferencia a Világgazdaság szervezésében.

A szövetség európai szinten is egyre aktívabb, válaszolóként bekapcsolódott az Európai Bizottság kutatás-fejlesztési és innovációs főigazgatóságának felmérésébe is. A figyelmet és elvárást tükrözi az innovációs díjak átadása is. A legutóbbi ilyen felhívásra lapunk értesülése szerint 37 pályázatot nyújtottak be a Magyar Innovációs Alapítványhoz. Közülük 2010-es innovációs teljesítményük alapján ma tíz vállalkozás kap díjat.

Autók elemzések - Gazdaság és Pénzügy Nemzetközi konfliktusok Új Széchenyi Terv Európai Bizottság A szerkesztő ajánlja Forrong az arab világ makroadatok Vállalati jelentések Költségvetés 2012-2013 Dmitrij Medvegyev forintárfolyam Orbán Viktor Felmérések Matolcsy György autóipar Elemzői vélemények Hitelek: lakás A második Orbán-kormány Gyurcsány Ferenc autó gyógyszeripar A KSH jelenti repülés innováció Adósságválság az EU-ban makromutatók Részvénypiacok fogyasztási cikkek Karrierklub Élelmiszerpiac A munka világa fogyasztóvédelem Deviza- és árupiac Gazdák és termelők konferencia Befektetési lehetőségek Európai Unió Fővárosi ügyek Gyurcsány-elemzés Földrengés Japánban EU aloldal Korábbi konferenciák biztosítás BÉT Magyar Innovációs SzövetségNyugdíjkérdés Magyarországon OECD infokommunikáció Egészségügy - Gyógyítás