Világgazdaság

Elismerést kapott a BKK

A BKK jegy- és bérletkiadó automatáinak üzembe állítása nyerte el az Év Projektje-díjat. A Budapesti Közlekedési Központ és a T-Systems Magyarország együttműködésének köszönhetően ma már 300 ponton lehet jegyet és bérletet vásárolni a készülékekből.

2015. november 25-én adták át az Év Projektje-díjat a Budapesti Kongresszusi Központban. A kitüntetésre a T-Systems Magyarország azokat az idén megvalósult jelentősebb projekteket jelölte, amelyek nem csupán értéket képviselnek, hanem szakmailag is valódi kihívást jelentettek a cég számára, s amelyekre méltán lehetnek büszkék megrendelőik is. Az elismerésre jelölt projektek közül a BKK jegy- és bérletkiadó automata projektje lett a nyertes, amely a Budapesti Közlekedési Központ és a T-Systems Magyarország együttműködésében megvalósulhatott meg - olvasható a BKK közleményében.

A díjat a T-Systems Symphosium-on résztvevő több mint ezer vendég szavazata alapján ítélték oda, akik egy erre az alkalomra fejlesztett mobilalkalmazáson keresztül adhatták le a voksot az általuk legjobbnak tartott jelöltre.

A Budapesti Közlekedési Központ 2014 tavaszától – több lépcsőben – állított üzembe 300 új, korszerű jegy- és bérletkiadó automatát Budapesten és agglomerációjában. Ezek a készülékek a modern kor követelményeinek megfelelve már a legtöbb jegy- és bérlettípust árusítják, érmét és bankjegyet egyaránt elfogadnak és visszaadnak, sőt bankkártyás fizetésre is alkalmasak. Üzembe helyezésükkel mintegy hatszorosára bővült a készpénzes és kártyás fizetésre alkalmas értékesítőhelyek száma. A fővárosban közlekedők hamar megszokták az új készülékeket és kedvező visszajelzéseket adtak azokról. A beruházáshoz szükséges 3 milliárd forintot a főváros és a BKK között létrejött fejlesztési megállapodási szerződés szerint a Fővárosi Közgyűlés biztosította.

Autók BÉT - Napi események Nemzetközi konfliktusok Lakossági energia és üzemanyagárak kutatás turizmus tech makroadatok BKV Vállalati jelentések sport Nyugdíjkérdés Magyarországon Lázár János forintárfolyam Ukrajna Orbán Viktor Alstom autóipar Elemzői vélemények oktatás energetika BKK A KSH jelenti repülés Reklám és Média béremelés makromutatók Részvénypiacok Útdíj Karácsonyi vásárlás automataA KSH jelenti átlagkereset Élelmiszerpiac A munka világa hitel fogyasztóvédelem utazás GDP-adatok Mol menekültek Európai Unió Fővárosi ügyek Egészségügy - Gyógyítás Adórendszer Magyarországon