Világgazdaság

Nevet változtat a könyvesbolt

A kultúra felé fordulását nevében is láttatni kívánja: 2016 májusától Libri Bookline a cég neve. A cégcsoport 2015-ben megfogalmazott víziója és missziója szerint a vállalat életének középpontjában a kultúraközvetítés előtérbe helyezése és az olvasás népszerűsítése áll.

A cégcsoport fókuszáltan a könyvek, az olvasás és a kultúra népszerűsítését tűzte ki célul. Ezért is döntött úgy a cég vezetése, hogy 2016 első negyedévétől kezdődően nem üzemelteti tovább a Shopline webáruházat, hanem a Magyarországon működő két legjelentősebb könyves márka összekapcsolódásával a kultúra területén folytat még elkötelezettebb tevékenységet. A cég nevének megváltoztatásával is ezt kívánja a társaság hangsúlyozni.

A Libri-Shopline Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 2016. április 29-én tartott rendes közgyűlésén hozott határozata értelmében a társaság cégneve Libri-Bookline Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaságra, röviden: Libri-Bookline Nyrt.-re módosult.  A változást a Cégbíróság május 17-én jegyezte be.

A teljes cégcsoport a Libri Könyvkereskedelmi Kft. és érdekeltségei, valamint a Shopline Nyrt. összefonódásával jött létre, amelyet 2013-ban engedélyezett a Gazdasági Versenyhivatal. Ezt követően a Libri-Shopline Nyrt. a közép-európai régió egyik legjelentősebb kulturális vállalatává nőtte ki magát.

A Libri 2015-ös arculatváltása után országos bolthálózatában és a libri.hu-n is letisztult, elegáns, egységes környezettel, valamint több évtizedes szakértelemmel várja ezután is a vásárlókat; a Bookline pedig szintén a 2015-ben megújított fiatalos, frappáns, pimasz, alapvetően online olvasásnépszerűsítést tűzte ki céljául. A cégcsoport a 2016-ban is támogatja a kisebb könyvkiadókat és szakmai műhelyeket Nyitott Könyv programjával, aktív szerepet vállal az olvasásnépszerűsítésben és nagy energiát fordít CSR programjaira is.

Hillary Clinton turizmus makroadatok energetika makromutatók Libri Bookline utazás libriTurizmus Fővárosi ügyek Mark Zuckerberg