BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kína engedélyére vár a Shein, hogy globálisnak mutatkozhasson

Globális cégként kívánja magát aposztrofálni a Shein divatcég, ezért miután átköltöztette Szingapúrba székhelyét, Peking engedélyére vár ahhoz, hogy az Egyesült Államokban tőzsdére menjen. Távolról sem sima ügy azonban az elképzelés, már csak azért sem, mert az amerikai politika kérdéseket tesz fel.

A Shein divatcég Kína rábólintását kéri, hogy az Egyesült Államokban tőzsdére menjen – erről számolt be a Reuters két, az ügyet ismerő forrásra hivatkozva. A törekvés hátterében az áll, hogy a vállalat szeretné magát globálisnak mutatni, nem pedig kínainak.

Shoppers line up to shop on the opening day of  fast fashion e-commerce giant Shein, which is hosting a brick-and-mortar pop up inside Forever 21 at Ontario Mills mall
A cég több mint 150 országban értékesít olcsó divatot.
Fotó: GettyImages

A hírügynökség felidézte, hogy a Shein tőzsdei bevezetési tervei politikai ellenzékbe ütköztek az Egyesült Államokban. Az amerikai törvényhozók egy kétpárti csoportja felszólította az Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet, hogy blokkolja a cég első nyilvános ajánlattételét mindaddig, amíg meg nem győződik arról, hogy nem alkalmaz kényszermunkát.

A cég értéke az egyik forrás szerint 66 milliárd dollárra rúg. 

A Shein 2022-ben Nanjingból Szingapúrba helyezte át székhelyét. A vállalat több mint 150 országban értékesít olcsó divatot. 
A Shein korábban beadta a bejelentést a SEC-nek (Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete) a novemberi tőzsdei bevezetés miatt.

Shein, Golden Goose és társaik: ígéretes új cégek lepik el jövőre a parketteket

A kamatcsökkentéssel párhuzamosan 2024-ben fellendülhet a szebb napokat is látott IPO-piac a tőzsdei kibocsátások előkészítésében segédkező befektetési bankok várakozásai szerint. A New York-i tőzsdére készülő kínai fast fashion divatcég, a Shein például közel 90 milliárd dolláros értékeléssel csatlakozhat a nyilvánosan kereskedhető társaságok sorába, a Permira csoport pedig egymilliárd euróért viheti a milánói börzére a luxuscipőket készítő Golden Goose részvényeit.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.