A Disney vezetőségi jelöltjei elegendő támogatást kaptak a szerdán véget érő részvényesi szavazáson ahhoz, hogy már most biztos legyen a győzelmük. Ez azt is jelenti, hogy Nelson Peltz és a Trian fedezeti alap jelöltjei nem kapnak helyet a Disney igazgatótanácsában, ami nagy győzelem Bob Igerék számára.

Brest,,Belarus,,March,15,,2019.,The,Home,Page,Of,The
A Disney jelenlegi vezetősége Bob Igerrel az élen már kedd este biztos lehetett győzelmében / Fotó: Marko Aliaksandr

A források szerint már kedden este elegendő támogató szavazat gyűlt össze ahhoz, hogy Bob Igerék nyugodtan hátradőlhessenek. Nemcsak Nelson és Peltz és a szintén trianos társjelöltje, Jay Rasulo estek áldozatául a sikeresnek mondható lejáratókampánynak, hanem a Blackwells Capital fedezeti lap képviselői is. Az idei év legnagyobb horderejű igazgatótanácsi harcának eredményét a Disney szerdai éves közgyűlésén teszik közzé – írja a Reuters.

A források viszont figyelmeztetnek, hogy még mindig fennáll annak a lehetősége, hogy egyes részvényesek megváltoztathatják szavazatukat, ezzel módosítva a végkimenetelen.

Sem a Disney, sem a Trian és a Blackwells nem kommentálta egyelőre a szavazás jelenlegi helyzetét. 

Igerék sok újdonságot ígérnek a jövőre nézve, melyeket elmondásuk szerint nem vagy csak nagyon nehezen tudtak volna megvalósítani akkor, ha Peltzék helyet kapnak a vezetőségben. Az ígéretek szerint egyebek között növelik az osztalékot, leteszik a Disney Univerzum alapjait, és másfél milliárd dollárral beszállnak a Fortnite-ot fejlesztő Epic Gamesbe.