Cégvilág

Ismét egy Boeing utasai kerültek életveszélyes helyzetbe – videó

Egy Boeing repülőgép megcsúszott a kifutón, mert meghibásodott a futóműve. Az elmúlt időszakban számos Boeinggel kapcsolatos technikai meghibásodástól volt hangos a sajtó.

Kényszerleszállást hajtott végre egy teherszállító repülőgép az isztambuli repülőtéren szerdán, miután az első futóműve meghibásodott – számolt be a The Telegraph. Egy videóból kiderült, hogy a meghibásodott gép egy Boeing–767-es, amely a FedEx Expresshez tartozott. 

Austin,Texas-,November,24th,,2023,Austin-bergstrom,International,Airport,Fedex,Express
Egy Boeing repülőgép megcsúszott a kifutón, mert meghibásodik a futóműve / Fotó: Shutterstock

A felvételen az is látható, hogy a gép hátsó futóművet használja, majd orra szinte beleáll a kifutópályába. A repülőgép a Párizsból Isztambulba tartó járatának utolsó szakaszán volt, amikor a pilóták érzékelték, hogy az első futómű nem nyílik ki – közölte az állami tulajdonú Anadolu Ügynökség.

Senki sem sérült meg, és a személyzet biztonságosan evakuálta a repülőgép utasait

– mondta Abdulkadir Uraloglu, a török ​​kormány közlekedési és infrastrukturális minisztere. A kifutópályát, ahol a gép leszállt, lezárták, amíg a repülőgépet elszállították – tette hozzá. 

Az elmúlt időszakban számos Boeinggel kapcsolatos technikai meghibásodástól volt hangos a sajtó: csak a csodán múlt, hogy nem történt tragédia, amikor a mindössze nyolchetes repülőgép oldalából kiszakadt egy darab az Alaska Airlines egyik járatán. A légitársaság azonnal lépett, és mind a 65 darab 737 MAX típusú repülőjét ideiglenesen kivonta a forgalomból. Nem kellett sokat várni a Szövetségi Légiközlekedési Hivatal reakciójára sem, ugyanis azt közölték, hogy elrendelik a 171 gép ideiglenes leállítását.

A Turkish Airlines közölte, hogy a helyi polgári légi közlekedési hatóság kérésére megvizsgálja az öt darab 737 Max 9-es repülőgépből álló flottáját. Ennek befejezéséig kivonja gépeit a forgalomból. A kínai légi közlekedési szabályozó hatóság közölte, megfontolja a teljes Max flotta leállítását. Kína volt egyébként az első ország, amely a sorozatos balesetekkor, néhány évvel ezelőtt leállította a típus reptetését. Az ország és a Boeing kapcsolatai lassan javultak.  A mexikói légitársaság, az Aeromexico közölte, hogy a lehető leghamarabb be szeretné fejezni a gépek ellenőrzését. Az Repülésbiztonsági Ügynöksége közölte, hogy

egyetlen uniós tagállam légitársasága sem üzemeltet hasonló repülőgépet.

 

 

Boeng meghibásodás teherszállító
Kapcsolódó cikkek