cukoripar

Megszűnt a cukorgyártás, buktuk a támogatást

A Törvényszék megerősíti a Bizottságnak a magyarországi cukoriparnak nyújtott uniós szerkezetátalakítási támogatások tekintetében egy 11 709 400 euró összegű pénzügyi korrekciót elrendelő határozatát.

Keserédes kilátások a belföldi cukorpiacon

A papírforma érvényesült: az élelmiszerek közül tavaly a cukor volt az egyik rekorder, látvá-nyosan drágult. Somogyi szakértők az idén 10-15 százalékos növekedést jósolnak, az importra és értékesítésre szakosodott vállalkozások vezetői szerint ismét mozgalmas időszak jöhet.

Csepi: "Nem lopták el" a magyar cukoripart a privatizációval

A törvényeknek, a vagyonpolitikai irányelveinek és a szakmai, valamint jogi közvélekedésnek megfelelően járt el az Állami Vagyonügynökség (ÁVÜ) a cukoripari cégek privatizációja során” – jelentette ki Csepi Lajos, a magánosítást vizsgáló parlamenti bizottságban.

Cukoripar: reform után áfacsalók

Az egyetlen talpon maradt hazai cukorgyár vezetője szerint az idén a magyar mezőgazdaság legjövedelmezőbb ágazata a cukor.

Mehet az állami pénz a cukorrépa-termelőknek

Engedélyezte az Európai Bizottság, hogy Spanyolország, Szlovákia és Magyarország állami támogatással segítse azokat az egykori cukorrépa-termelőket, akiket különösen súlyosan érintett a cukorágazat európai uniós reformját követő szerkezetváltás - tudta meg pénteken az EFE hírügynökség, de ezt később bizottsági forrásokkal nem sikerült megerősíttetni.
1
Világgazdaság Piactér