energiafogyasztás

A Shell megkongatta a vészharangot

A Royal Dutch Shell szerint a klímaváltozás megállítása érdekében 2070-re nullára kellene csökkenteni a globális szén-dioxid-kibocsátást.

Energiaigényes a magyar gazdaság

Míg az európai országok energiafogyasztása folyamatosan csökken, Magyarországé nő. Az EU-s átlagánál 86 százalékkal több energiát használunk.

Elképesztő mennyiségű áramot fogyasztott el Kína

Kína villamosenergia-fogyasztása tavaly 6310 milliárd kilowattóra (631 ezer terrawatt) volt, ami 6,6 százalékkal több az egy évvel korábbinál – közölte az ázsiai ország energiahivatala.

A hőségtől sem dőlt meg az áramfogyasztási rekord

Az óriási hőség ellenére sem döntött csúcsot a hazai villamosenergia-fogyasztás hétfőn – közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az MTI megkeresésére kedden.

A tervezett támogatás kevés az energiafogyasztás csökkentéséhez

Amennyiben a több mint 2 millió, energetikailag korszerűtlen családi házat hőszigetelnék, az ország energiafogyasztása 8 százalékkal csökkenne, ehhez azonban kevés a tervezett évi 80 milliárd forintos támogatás - közölte saját szakértőinek számításaira hivatkozva a Knauf Insulation építőanyag gyártó az MTI-vel.

Energiafelhasználás, fékezett habzással

Kevesebb energiát használ fel és termel az ország azon előrejelzések szerint, amelyek miatt korrigálni kellett a 2030-ig szóló energiastratégia 2011-ben megfogalmazott, egyes számait.

Keveset mentek a légkondik a nyáron

Az áramfogyasztás a tartós kánikulával terhelt nyári szezonban sem érte el a válság előtti szintet - írta a Napi Gazdaság.
Világgazdaság Piactér