etikai kódex

Évtizedes kooperációját erősítette meg a Szerencsejáték Zrt. és az ÖRT

Együttműködési megállapodást írt alá a Szerencsejáték Zrt. és az Önszabályozó Reklám Testület.
2020.05.27 Olvasási idő:

Megszigorították az uniós biztosok etikai kódexét

Az EB tagja megbízatása lejártát követően 2 évig, az elnök pedig 3 évig csak az EB engedélyével helyezkedhet el a módosított etikai kódex szerint.
2018.01.31 Olvasási idő:

Csökkenti a pedagóguspálya megbecsülését az etikai kódex

Elutasítja a pedagógusok etikai kódexét tizenegy szakmai szervezet, köztük a Pedagógusok Szakszervezete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Hálózat a Tanszabadságért.
2015.10.20 Olvasási idő:

Előírnák a tanároknak, hogy a józan ész alapján döntsenek

Megváltozik a pedagógusok etikai kódexe. Az alaptörvényre hivatkozás kimarad, az elszürkülés elleni küzdelmet sem írják elő, arra viszont köteleznék a tanárokat, hogy a józan ész határozza meg a döntéseiket.
2015.10.15 Olvasási idő:

Etikai kódexet kapnak a pedagógusok

2015.06.11 Olvasási idő:

Etikai kódex közbeszerzésre

A banki magatartási kódex után jöhet a közbeszerzési kódex, amelyben „a közpénzek hatékony felhasználásának, a közvagyon védelmének érdekében” nyújtanának iránymutatást. Az első vázlatot a Közbeszerzési Hatóság (KH) keretében működő tanács tagjai kapták meg, hogy az őket delegáló szervezetekkel véleményeztessék – tudtuk meg a KH-tól. Tilos a nagyértékű vagy pénzbeni ajándék vagy a rosszhiszemű, szerződés-aláírást halasztó jogorvoslati kérelem – ilyen és hasonló vállalásokat tehetnek a közbeszerzésekben részt vevők, ha aláírják a formálódó etikai kódexet.
2012.10.05 Olvasási idő:

Akcióterv az öngyilkosságok megelőzésére

Hazánkban naponta hat ember vet önkezével véget az életének. Etikai irányelvet dolgoz ki a sajtó számára az öngyilkosságok kommunikálására vonatkozóan a Lélekben Otthon Alapítvány – jelentették be a sajtó, a rendőrség és a Médiahatóság képviselői előtt az ezt tartalmazó átfogó akciótervvel együtt.
2011.07.21 Olvasási idő:

Még mindig "rabszolgamunkával" gyártat az Adidas és a Puma?

Az Adidas és a Puma a kritikák kereszttüzébe került, miután a Spiegel beszámolt arról, hogy a német cégek számára embertelen körülmények között gyártják a sportfelszereléseket El Salvadorban.
2011.01.29 Olvasási idő:

Saját kódexet készített az AXA - Nézze meg!

Fogyasztói jogok és banki kötelezettségek címmel saját etikai kódexet dolgozott ki – és tett közzé internetes honlapján – az AXA Bank – közölte mai sajtótájékoztatóján Szekeres Tibor, az AXA csoport Magyarország országigazgatója.
2009.12.01 Olvasási idő:

A kisvállalatokat is védenék az etikai kódexxel

A banki magatartási kódexhez sorra csatlakoznak az intézmények – kiterjesztése is napirendre került
2009.10.12 Olvasási idő: