gyógyítás

Forradalom a rákgyógyászatban

Az ötlet, hogy az immunrendszer segítségével győzzük le a rákot, már száz éve is felmerült Prof. dr. Liszkay Gabriella, bőrgyógyász, klinikai onkológus, osztályvezető főorvos szerint.

A brit kutatók a kopaszodókon is segítenek

Egy eredetileg a csontritkulás kezelésére kifejlesztett gyógyszerrel sikerült növekedésre késztetniük páciensektől vett hajtüszőket brit kutatóknak.

Az innováció sokat hoz az egészségügyben is

Az okoseszközök rendszerszintű használata az egészségügyben évi 500 milliárd forintos megtakarítást eredményezhet – mondta a Heim Pál Alapítvány stratégiai igazgatója az Antall József Tudásközpont konferenciájának beharangozóján.

Nem áprilisi tréfa a kórházi átszervezés

Április 1-jétől új struktúrában kellene működniük a kórházaknak, döntően azért, hogy ne termelődjenek újra az adósságok. Az átalakításnak azonban sem az indokával, sem a módjával, sem a sebességével nem értenek egyet a szakmai szervezetek. A feladat szerintük három hónap alatt legfeljebb látszatátszervezésekkel oldható meg

Betegségmegelőzés? Gyógyítás? Hatmilliós bírság az alaszkai áfonya miatt

A Kyäni Europe AB egyes termékeinek valótlanul tulajdonított betegségmegelőző, illetve gyógyító hatást, valamint megalapozatlanul egészségre vonatkozó és piacelsőségi állításokat tett - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Ezen kívül a hirdetésekben az alaszkai áfonya, illetve az alaszkai lazac speciális tulajdonságaival és felhasználásával kapcsolatban valótlan kijelentéseket fogalmazott meg. A GVH ezért összesen 6 000 000 forint bírságot szabott ki a vállalkozásra.

Külföldi gyógyulás: Nehézkesebb az elbírálás

Bár tavaly október óta elvileg szabad a betegáramlás az unió tagországain belül, a magyar egészségbiztosító eddig azóta mindössze tíz beteg külföldi gyógykezelését engedélyezte. Az eddigieknél ugyanis bürokratikusabb lett az elbírálás

Alig járnak orvoshoz a magyarok, népszerű az öngyógyítás

Magyarországon az elmúlt 10 évben folyamatosan növekedett az öngyógyításra való hajlandóság, ezért a magyarok közel 20 százaléka a szakszerű ellátás helyett, a saját maga által választott gyógyszerekre költ, derült ki a Doktor24 számára készült GKI-EKI 2013 augusztusában elvégzett tanulmányból.
Világgazdaság Piactér