iaea

Oroszország: ukrán szabotőrök támadták meg az erőművet

A moszkvai védelmi minisztérium szerint ukrán szabotőrök okozták a zaporizzsjai atomerőműnél.
2022.03.04 Olvasási idő:

Videón, ahogy lövik a zaporizzsjai atomerőművet

Az erőmű biztonsági kamerái rögzítették, ahogy lövegek csapódnak be a létesítmény közelében. Ezek közül nem egy a kerítésen belül ér földet.
2022.03.04 Olvasási idő:

Egyre több uránra van szüksége a világ atomiparának

Újfajta uránforrások is feltárhatók az atomerőművek üzemanyagéhségének kielégítésére, de van mit észszerűsíteni a fűtőanyag felhasználásában is.
2018.07.04 Olvasási idő:

2030-ra megkétszereződhet az atomreaktorok száma

Akár a jelenlegi kétszerese is lehet a nukleáris reaktorok száma 2030-ra, de negyedével biztosan nőni fog az atomenergia részesedése a globális energiapiacon.
2012.10.25 Olvasási idő:

Az EU szigorúbban betartatja az atombiztonságot

Magas színvonalú az uniós atomreaktorok biztonsága, de sok helyen további intézkedésekre van szükség az Európai Bizottság azon megállapítása szerint, amelyet a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség által elvégzett stressz tesztek eredménye alapján fogalmazott meg. Az Országos Atomenergia Hivatal azonban hangsúlyozza, hogy az előbbi megfogalmazás azt a téves benyomást keltheti, mintha alapvető biztonsági megoldásokkal is baj lenne. A paksi atomerőmű megfelelt a stressz teszten.
2012.10.09 Olvasási idő:

Közelebb a háború - Elhagyták Iránt az atomellenőrök

Teherán az atomvitában kifelé tárgyalókészségét hangoztatja, ám megtagadta a nemzetközi ellenőröktől a lehetőséget, hogy megtekintsenek egy gyanús katonai berendezést. Ezért a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (IAEA) szakértői elutaztak Iránból - írja a Financial Times Deutschland (FTD).
2012.02.22 Olvasási idő:

Panetta: Egy év múlva kész lehet az iráni atombomba

Leon Panetta amerikai védelmi miniszter szerint Irán egy éven belül képes lenne atombombát előállítani. De elképzelhető, hogy a döntést Teheránban még nem hozták meg.
2012.01.30 Olvasási idő: