ifk

Húsz-huszonötezer lakás még menthető lehet

Márciusig kitolnák a kedvezményes lakásáfára jogosító építési engedély megszerzésének határidejét az ingatlanfejlesztők. Takács Ernőt, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület elnökét kérdeztük arról, hogy miért nem elégedettek a kormány újabb engedményével.

Eladói illeték a magasabb áfakulcs helyett?

Áfaemelés helyett 5 százalékos eladói illeték bevezetését javasolja a kormánynak 2020-tól a legjelentősebb vállalkozásokat tömörítő Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület.

Eladói illeték a magasabb áfakulcs helyett?

Áfaemelés helyett 5 százalékos eladói illeték bevezetését javasolja a kormánynak 2020-tól a legjelentősebb vállalkozásokat tömörítő Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK). Takács Ernő, a szervezet elnöke a Világgazdaságnak kifejtette: átmeneti intézkedésekkel elejét lehetne venni a káoszhoz vezető kapkodásnak is.

Tiltakozás: Összeomláshoz vezet a plázastop a szakértők szerint

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK), a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége (MBSZ) és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) tiltakozik a tervezett plázastop ellen, amely szerintük az építőipar teljes összeomlásához vezetne.

Kétszintű védelmet kérnek a műemlékekre

Kétszintű védettséget szeretne bevezetni a műemléki épületekre az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK). A nagyobb magyarországi ingatlanfejlesztőket tömörítő szervezet javaslatában leszögezi: célja a műemlék-hasznosítás objektívebbé, átláthatóbbá és időben kiszámíthatóbbá tétele.
Világgazdaság Piactér