medvék

S&P500 - A tömegverekedés ekkor várható

Az amerikai részvények visszacsúsztak hétfőn. A kereskedés jó hangulatban kezdődőtt, ahogy az amerikai miniszterelnök bejelentette, hogy Osama bin Ladent az amerikai katonák Pakisztánban kiiktatták.

Bikák kontra medvék - Egyelőre döntetlen

Az amerikai részvénypiac a csütörtöki kereskedés kezdésekor optimistán indított, miután az első alkalommal munkanélküli segélyért jelentkezők számában meglepő módon, a várakozásokkal ellentétben javuló heti eredményt láthattunk, hetek óta első alkalommal.

Megint mellélőnek a reszkető elemzők?

Az FT Alphaville blogjának szerzői arról elmélkednek, hogy a piai elemzők most látható, igencsak medve hangulatú előrejelzései talán túlzottan is pesszimisták.

A lejárt lemez nem segített a piacon - Üldögéljünk nyugodtan

Az amerikai részvénypiac hétfőn még a globális piacokat jellemző optimista hangulat ellenére is élesen esett. Nem segített a pénteki jó zárás sem, melyet Ben Bernanke Fed-elnök beszéde alapozott meg, amikor a gazdasági kilábalás minden erőkkel való segítésének lejárt lemezét szajkózta.

Nincs, ami beindítsa a befektetők fantáziáját

Az amerikai részvénypiac a rossz kezdés és gyenge makro adatok ellenére a nap közepén képes volt fordulópontot elérni, és a nap végére pozitív tartományban zárni.

A medvék kicsit pihenni szeretnének már

Az amerikai részvények sorozatban a negyedik zuhanó délutánt élték meg, miután a világvezető tőzsdeindexeit a különösen rossz ingatlanpiaci makro adatok a mélybe küldték. Az európai tőzsdék zuhanását Írország és Görögország vezette, és még a nap korábbi részében az ázsiai piacok is inkább veszteség felé hajlottak.

Szinte befagytak a bankrészvények

Hétfőn folytatódott az egyesülések és felvásárlások okozta aktivitás, ami optimista hangulatba emelte a piacot – ahhoz azonban nem öntött annyi magabiztosságot a piacba, hogy ez kitartson a zárásig. A Wall Street pirosban végzett, melyet főként a technológiai szektor húzott le.

Nehéz idők járnak, medvés események várhatóak

A legtöbb piaci szakértő az S&P 500 index 1070-es szintjét jelentős támaszvonalnak tartja. Pénteken az index a nap legnagyobb részében e szint fölött kereskedett, de csak kevéssel fölötte tudott zárni 1071.69-en.

"Hozzá kell szoknunk a borzalmas forgalomhoz"

Az amerikai részvénypiac sorozatban harmadik napja száguld, ezúttal a FedEx (FDX +5.61%) jó jelentésének és a számottevő ingatlanpiaci javulásnak köszönhetően. Az ingatlanpiac forgalma 23.6%-ot növekedett júniusban.
Világgazdaság Piactér