röghöz kötés

Röghöz kötött devizahitelesek

Bár elvileg minden devizahiteles kereshetne magának olcsóbb forinthitelt, mint amit a bankja kínál, az adósok több mint felét a magas hitelfedezeti arány miatt elutasítják. Azok sem reménykedhetnek a hitelkiváltásban, akiknek átstrukturált hitelük van, vagy korábban rendetlenül törlesztettek.
2015.05.27 Olvasási idő:

Így emelkedik a fogyatékossággal élők támogatása

Júniustól emelkedik mind a fogyatékossággal élők támogatása, mint a vakok személyi járadéka, amelyek összege a jövőben már nem a nyugdíjminimumhoz kötődik - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a Parlamentben.
2013.04.23 Olvasási idő:

Röghöz kötés: Magyarország áll elébe az eljárásnak

Magyarország áll elébe annak az uniós, úgynevezett pilot eljárásnak, amelyet a felsőoktatásban végzettek szabad mozgásának korlátozása ügyében indíthat az Európai Bizottság Magyarország ellen - fejtette ki az MTI kérdésére hétfőn Balog Zoltán Brüsszelben.
2012.11.26 Olvasási idő:

Íme, a röghöz kötés szabályai – Itt a szerződés mintája

A 2012 szeptemberében induló állami ösztöndíjas vagy állami részösztöndíjas képzésekre felvételt nyert jelentkezők a beiratkozáskor kell, hogy aláírják az állami ösztöndíjszerződést – olvasható az Oktatási Hivatal honlapján.
2012.07.26 Olvasási idő:

Egyetemisták röghöz kötése - Másodszor is elfogadták

Elfogadta az Országgyűlés csütörtökön a hallgatói szerződésekről szóló szabályokat a felsőoktatási törvény módosításával, amire azért volt szükség, mert az Alkotmánybíróság (Ab) múlt héten megsemmisítette a szerződéseket szabályozó kormányrendeletet, mondván, hogy azok részleteit törvényben kell meghatározni.
2012.07.12 Olvasási idő:

Orvosoknál illúzió a röghöz kötés

Erőszakkal nem, csak versenyképes fizetésekkel tarthatók itthon a diplomások. Az orvosokból például már most akkora a hiány világszerte, hogy a tehetősebb országok még a magyarországi képzésük költségét is kifizetik, ha kell, de elviszik őket – mondja Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke.
2012.07.12 Olvasási idő:

Röghöz kötés: a parlament dönthet róla

Benyújtotta a parlamentnek az oktatási bizottság a hallgatói szerződések törvényi szintű szabályozására tett javaslatát.
2012.07.04 Olvasási idő:

Uniós jogot sérthet a diplomás "röghöz kötés"

Uniós jogszabályt sérthet és közösségi célkitűzésekkel is szembemehet a magyar felsőoktatási törvény, amely az államilag finanszírozott tanulóknak írna elő kötelező magyarországi munkavégzést – értesült a BruxInfo bizottsági forrásból.
2012.02.09 Olvasási idő:

A magyar felsőoktatási törvény is sértheti az EU-jogot

Uniós jogszabályt sérthet, és közösségi célkitűzésekkel is szembemehet a magyar felsőoktatási törvény, amely az államilag finanszírozott tanulóknak írna elő kötelező magyarországi munkavégzést – értesült a BruxInfo bizottsági forrásból. A portál úgy tudja, a tavaly októberben elfogadott jogszabályt, és az azt kiegészítő januári kormányrendeletet már vizsgálja is az Európai Bizottság, az oktatási EU-biztos pedig az aggályait már meg is osztotta a kormánnyal.
2012.02.08 Olvasási idő:

Három gyerekkel lehet megúszni a tandíj visszafizetését, ha...

Szerződést köt az állam a felsőoktatásban költségtérítéssel tanuló diákokkal; a képzési idő kétszeresét kell Magyarországon dolgozniuk - mondta Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár pénteken a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.
2012.01.20 Olvasási idő: