társasági adó

Lavinát indított el Trump?

A Német Iparszövetség aggódik az amerikai adóreform miatt, és követeli, hogy a német vezetés haladéktalanul reagáljon az új helyzetre.

Ez lehet Trump nagy karácsonyi ajándéka

A régóta várt amerikai adóreformot akár már kedden elfogadhatja az USA szenátusa és így Trump még karácsony előtt aláírhatja a törvényt.

Hosszú távon tervez hazánkban a Tesco

A társasági adó és a munkáltatói járulék csökkentése is hozzájárult a bérmegállapodáshoz – mondta lapunknak Pártos Zsolt, a Tesco-Global Áruházak Zrt. ügyvezető igazgatója.

Fontos adózási határidő közeleg a cégeknek

December 20-ig kell kiegészíteniük és bevallaniuk az érintett cégeknek többek között a társasági adó, az innovációs járulék, valamint a helyi iparűzési adó előlegét is.

Ezek a korai fázisú vállalkozások támogathatók

Korai fázisú vállalkozásként az a jogi személy kérheti a nyilvántartásba vételét, amelyet három évnél nem régebben alapítottak, éves nettó árbevétele nem haladja meg a 100 millió forintot, legalább két, s legfeljebb húsz főt foglalkoztat, és nem rendelkezik részesedéssel más gazdasági társaságban.

Erősen inog a 15 százalékos adókulcs terve

Év végére megszülethet Donald Trump történelmi adóreformja, bár a feszítő érdekellentétek elsimítása és a politikai támogatás megszerzése még hátravan.
Világgazdaság Piactér