térkép

Újra magyar városok utcáit fotózza a Google

Az utcakép szolgáltatás 88 országban érhető el. Önkéntesen segítik az adatok frissítését és javítását a helyi idegenvezetők, akik 95 millióan vannak világszerte.

Lakossági segítséget kér az NFM a szélessávú térképhez

Országos szintű térképes adatbázis készül az újgenerációs szélessávú lefedettségről, a következő évek beruházásait megalapozó adatok pontosításához a kormány a lakosság közreműködését kéri - tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Csatát veszített az Apple, de a háború még tart

Saját térképes alkalmazásának látványos bukását követően a napokban elérhetővé tette a Google sokkal sikeresebb applikációját az iPhone tulajdonosok számára is az Apple.

Saxo Bank: Bajban az Apple, mert letért a Jobs-i útról

Egyértelmű, hogy az Apple a fejlesztők számára rendezett világkonferencián akart kirukkolni térképes kereső programjával, amely a Google termékével volt hivatva egy az egyben felvenni a versenyt – mondta Peter BoKiaer, a dán székhelyű globális befektetési bank, a Saxo Bank szakértője. A kezdeményezésből azonban hatalmas bukta kerekedett.

Az Apple történetének egyik legnagyobb betlije lett a térkép szoftver

Ahogy azt többen előre látták: az Apple történetének egyik legnagyobb betlije lett a társaság most bevezetett saját navigációs alkalmazása, hosszabb távon azonban jól jöhet ki a cég a váltásból. A térképes alkalmazás problémái miatt a hétvégén az Apple vezérigazgatója, Tim Cook levélben kért elnézést a cég vásárlóitól, s azt javasolta az iPhone-használóknak, hogy a hibák javításáig használják valamely konkurens termékét. Ezzel tulajdonképpen beteljesedett a társaság alkalmazását szkeptikusan fogadó szakértők jóslata.
Világgazdaság Piactér