törzstőke

Több ezer cég ellen indít eljárást a cégbíróság

A határidőig 13 ezer kft. nem emelte meg a törzstőkéjét a fővárosban, a társaságok ellen a cégbíróság hivatalból eljárást indít
2017.05.31 Olvasási idő:

Több tízezer cég néz szembe bírsággal és kényszertörléssel

Tőkeemelés nélkül sok kft. számíthat a hatóság által kiszabott bírságra.
2017.03.14 Olvasási idő:

Alig egy hete maradt több tízezer kft.-nek

Hárommillió forintra kell emelni a kft.-k törzstőkéjét - és erre alig egy hete maradt a cégeknek - figyelmeztet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
2017.03.08 Olvasási idő:

Csak Budapesten cégek tízezreinek a létezése van veszélyben

A fővárosban február végén még 26 345 olyan kft. működött, amelynek törzstőkéje nem éri el a 3 millió forintot, több mint 60 ezer kft. viszont már eleget tett tőkeemelési kötelezettségének - közölte a Fővárosi Törvényszék hétfőn az MTI-vel.
2017.03.06 Olvasási idő:

Egy hónapja maradt a kft.-knek

Még egy hónapjuk van a vállalkozásoknak jegyzett tőkéjük megemelésére - hívták fel a figyelmet az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában. Szarvas Júlia ügyvéd közlése szerint a március 15-i határidő több tízezer céget érint.
2017.02.19 Olvasási idő:

Döntéskényszerben a kft.-k: tőkeemelés, vagy itt a vég

Azon korlátolt felelősségű társaságoknak, amelyek jegyzett tőkéje nem éri el a hárommillió forintot, legkésőbb 2017. március 15-ig dönteniük kell törzstőkéjük sorsáról. A törzstőke emelésre kötelezett kft-k az alábbi lehetőségek közül választhatnak: tőkeemelés, más típusú, kötelezően előírt jegyzett tőkét nem igénylő jogi személlyé történő átalakulás, vagy a végelszámolás megindítása. A tőkeemelés történhet a törzstőkén felüli cégvagyon terhére, de ehhez mielőbb friss mérlegre van szükség – emeli ki az RSM Hungary szakjogásza.
2017.02.09 Olvasási idő:

Több mint hatvanezer céget most már nagyon szorít az idő

Már csak néhány hét van hátra a kft-knek a tőke emelésére kapott haladékából, a jelenlegi állapot szerint még 63 ezer cégnek kell sürgősen intézkednie - hívta fel a figyelmet az Opten közleménye.
2017.02.08 Olvasási idő:

Hatszorosába kerülhet a cégalapítás

Egy év múlva hatszorosába kerülhet kft.-t alapítani egy év múlva, mivel a 2014. március 15-én hatályba lépő új Polgári törvénykönyv (Ptk.) alapján változik a társasági jogi szabályozás.
2013.03.17 Olvasási idő: