A VG információ szerint 

csütörtök délután kettő körül a korábbi fennakadások ellenére már érkezett kőolaj Magyarországra. 

Frissítés: a Mol megerősítette, hogy délután két órától stabilan érkezik a vezetéken keresztül az olaj. 

Focus On: The Duna Oil Refinery at Szazhalombatta
Fotó: Kummer János / Getty Images

Szijjártó Péter szerdán a Facebookon jelentette be, hogy a műszaki munkálatokat sikerült olyan mértékben elvégezni, hogy a kőolajszállítás Magyarország irányába hamarosan újraindul. A külgazdasági és külügyminiszter korábban azt is közölte, hogy 

Magyarország energiaellátása akkor sem volt veszélyben, amikor a kőolajvezetéken nem jött olaj, mivel jelentős készletekkel rendelkezik az ország.

Kedd este, a Lengyelországot ért rakétabecsapódásokat követően kiderült, hogy rakétatalálat érte az áramellátót is a fehérorosz–ukrán határon, a azonban nem sérült meg. Herman Haluscsenko ukrán energetikai miniszter a Facebookon közölte, hogy az átfogó orosz rakétatámadás az Ukrajnával szomszédos több ország energiarendszerére is hatással volt. Kiemelte, hogy az energiarendszer elleni mostani támadás volt a legsúlyosabb a háború kezdete óta. 

Korábban a VG megírta, hogy a hazai, három hónapra elegendő stratégiai tartalékon felül általában a finomítóknak is van egy 30 napos tartalékuk, hogy a finomítás zökkenőmentes legyen, s ez így van Százhalombattán is. Vagyis a mostani pár napos fennakadás semmilyen érdemi fennakadást nem okozhatott az üzemanyagellátásban.