Nagy valószínűséggel ismét az Avatar második része, A víz útja nyerte meg az észak-amerikai moziversenyt, immár ötödik hete ez a legnézettebb film az amerikai mozikban. James Cameron eposza ráadásul még az első résznél is jobban teljesít: a 2009-ben bemutatott Avatar január közepéig 500 millió dollárt tudott felmutatni Amerikában, a folytatás pedig már megközelítette az 539 millió dollárt. 

FRANCE - ILLUSTRATION OF SPECTATORS IN FRONT OF THE POSTER OF THE MOVIE AVATAR 2
Fotó: Hans Lucas via AFP

Csak pénteken 7 millió dollárt hozott a film, amely több mint egy hónappal a premier után elképesztően jó adatnak tűnik – írja a Variety. Ráadásul még mindig bőven van benne potenciál, ugyanis a legtöbben Imaxban akarják megnézni, ezekben a termekben pedig – csakúgy mint Magyarországon – szinte állandó telt ház van, így sokan még kivárnak. 

A mozi még mindig az egyik legmegfizethetőbb szórakozás – VG Podcast

Az és az sem vette el a magyarok kedvét a moziba járástól.

Az Avatar 2. világszerte már 1,76 milliárd dollárt hozott, azaz az látszik, hogy az első rész – amely mai napig a legtöbb bevételt hozó mozifilm – sikerét nem tudja megismételni, de nem is marad majd el sokkal tőle. 

A Variety előrejelzése szerint, mivel a következő hetekben nem érkezik nagy durranás a mozikba, az Avatar 2. könnyedén elérheti a kétmilliárd dolláros bevételt, amellyel az első film lesz, amely átlépi a bűvös határt a koronavírus-járvány kitörése óta.