Palágyi Eszter Michelin-csillagos séf tavaly augusztusban, a Nour dubaji desszertvacsoráján döntötte el, hogy a szarvasgomba és az édes desszertvilág találkozásának meghökkentő élményét át szeretné adni vendégeinek is egy különleges torta formájában – írja a Turizmus Online. Az ötlet végül Kecskés Alexandra budaörsi, franciás stílusú Nour desszertműhelyében valósult meg, ahol félévnyi folyamatos tökéletesítés után, nemrégiben mutatkozott be a La Truff’, „Magyarország első luxustortája”. A portál megjegyzi, hogy a luxustorta elnevezés a cég találmánya, és elsősorban az emelt szintű gasztronómia hazai rajongóinak készült, akik ilyet itthon még nem ízlelhettek.

A Nour desszertműhelyben most, félévnyi folyamatos tökéletesítés után mutatkozott be a La Truff’, „Magyarország első luxustortája”.
Fotó: Nour.hu

A torta alapja vaníliás tészta, a különböző rétegek pedig erdei gombás piskótából, szarvasgombás fehércsokoládé mousse-ból, szarvasgombás fehércsokoládé ganache-ból (párizsi krém), folyékony karamellből, puffasztottrizs-szemes fehércsokoládéból tevődnek össze, és az egészet krémsajt öleli körül. 

A 16 szeletes édesség ára 95 ezer forint, ezért az összegért a vásárlók egyedi kalapdobozt és egy kis aranyporos üvegcsében különleges esszenciát is kapnak.

A két éve nyílt Nour cukrászda nem a hagyományos magyar cukrászati vonulatot képviseli, sokkal inkább egy elegáns enteriőr, szenvedélyes hobbi lenyomata, művészeti törekvésekkel párosulva – fogalmaz a cikk írója, hozzátéve, a sütemények az üzletet megálmodó Kecskés és a Costesből jól ismert Palágyi elképzeléseit tükrözik.

Néhány étel a Nour kínálatából:

  • Nour pogácsa – 10 000 forint/500 gramm,
  • Cheddar sajtos pogácsa – 4000 forint/500 gramm,
  • Paradicsomos grissini – 4000 forint/500 gramm,
  • Matcha – 3190 forint/1 szelet,
  • Hédoniste szelet – 2990 forint/1 darab,
  • Parmesan torta (8 szeletes) – 30 990 forint.

A konyha a legizgalmasabb játszótér a Bocuse d’Or-érmes magyar séf szerint

Dalnoki Bence osztotta meg gondolatait a hihetetlen magyar sikert hozó ételekről.