Idén újra elstartolt a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC) Budapesten. A május 4-én és 5-én tartandó CPAC Hungary főszónoka ismét Orbán Viktor miniszterelnök volt. Korábban megírtuk, hogy az 2023-as CPAC Hungaryre online csatlakozik be Tucker Carlson műsorvezető is.

Bárcsak én is Budapesten lehetnék. Ha valaha elbocsátanak, lenne egy kis időm és elutazhatnék – ott lennék

– mondta a videóüzenetében.

Ez annak fényében érdekes, hogy több mint egy hete a Világgazdaság is megírta, hogy a sztárműsorvezetőt azonnali hatállyal elbocsátották a Fox Newstól. A bejelentés néhány nappal azután történt, hogy Fox News anyavállalata 787,5 millió dollárban megegyezett a Dominion Voting Systems rágalmazási perében. 

Carlson az egyik legnépszerűbb műsorvezető volt a republikánusokhoz közel álló Fox Newson, átlagosan több mint hárommillió nézőt ültetett esténként a képernyők elé, azonban a műsorai eltántorították a hirdetőket a csatornától

Pár napja kiszivárgott több felvétel is a Fox News egykori műsorvezetőjéről, például az egyikben bírálta a csatornához tartozó  Fox Nationt. „Nem akarok a Fox Nation rabszolgája lenni, amit szerintem az emberek amúgy sem néznek – mondta Carlson. – Senki sem nézi a Fox Nationt, mert az oldal szívás. Szóval nagyon szeretném az egészet feltenni a YouTube-ra” – fakadt ki a tévés. 

A  The Hill egy gyűjtést is összeállított, hogy kik helyettesíthetik Tuckert a Fox Newsban, az egyik Jason Watters lehet, aki az elmúlt években a Fox hálózatában sugárzott The Five című vitaműsor az egyik vezetője. Éles hangú konzervatív, aki Carlsonhoz hasonlóan kritizálja a republikánusokat és a demokratákat. Brian Kilmeade a Fox and Friends című reggeli műsornak a vezetője, akiről köztudott, hogy nyilvánosan összecsap a műsorvezetőtársaival is. Egyedüli nőként felmerült Harris Faulkner neve is, aki a The Faulkner Focus című nappali hír- és elemzőműsort vezeti. Esélyes befutó lehet a brit Piers Morgan is, aki szintén a Rupert Murdoch érdekeltségébe tartozó tartozó TalkTV-n szerepel.