Az idei fesztiválon igyekeznek visszacsábítani a magyar vendégeket. Az elővételes jegyek alapján nagyjából százezer külföldi vendégre és ennél több magyarra számítanak. A Sziget fesztiváligazgatója elmondta, hogy idén 30 éves a Sziget Zrt., így az idei fesztivált egy ünnepi rendezvénynek tekintik. Kádár Tamás hozzátette, hogy a 2022-es rendezvény után idén az igazi Szigetet élvezhetik a vendégeik.

Péller András Richárd
A képen jobbról balra látható Csiszár Virág, a Sziget programokért felelős igazgatója, Kádár Tamás, a Sziget Fesztivál igazgatója, és Kardos József programigazgató.
Fotó: Péller András Richárd

A fesztivál területén ételt árusító vállalkozások számára idén először elő lett írva, hogy 

egy menüt legfeljebb 2500 forintos áron kell kínálniuk, 

hogy mindenki számára legyen a fesztiválon elérhető ebéd – mondta a fesztiváligazgató, Kádár Tamás.

Luxussá válik a fesztiválozás: harmadával drágultak a bérletek, mutatjuk, hova mennyiért kaphatók az idei jegyek

Amíg kis túlzással vakon árazták be a koncertjegyeket és fesztiválbelépőket a koronavírus-járványt követően a szervezők, addig idén az és az elszálló energiaárak miatt kell izgulniuk. A Világgazdaság által megkérdezett szakértő szerint az iparágon egy 20-35 százalékos emelkedés söpört végig, és ezt bizony az élő zenét kedvelők is megérzik majd. Már ebben az évben.

A mobil WC-ket teljesen kivezetik a fesztiválról, ezek helyett konténeres angol WC-k kerülnek a Szigetre. A legnagyobb szennyezést a fesztivál végén a Sziget területén hagyott sátrak okozzák. Ezt a terhelést újrahasznosítható, telepített szállásokkal akarják kiváltani, ami elsősorban a fesztiválon hosszabb időt eltöltők számára lesz elérhető. Ezeket a szállásokat a fesztivál végén kitakarítják, hogy jövőre ismét használhatók legyenek.

A Sziget Fesztivál ideje alatt a fesztivál területén igyekeznek kivezetni a robbanómotoros járműveket, a partnereket arra kérték, hogy a munkához használt járműveiket cseréljék elektromosra. 

A tavalyi fesztiválhoz hasonlóan idén is csütörtöktől keddig tart majd a fesztivál.