A magyar kormány részéről is többen úgy fogalmaztak, hogy az elmúlt napokban diplomáciai nagyüzem zajlott a fővárosban. Orbán Viktor miniszterelnök mások mellett a török, a szerb, az azeri, a türkmén és a kirgiz elnököt is fogadta, a találkozók pedig egybeestek az augusztus 20-ai rendezvényekkel, illetve az atlétikai világbajnoksággal is. 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter által megosztott videóban az is látszik, hogy Sebastian Kurz volt osztrák államtitkár,  Andrej Babis korábbi cseh kormányfő és Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke is megnézte az atlétikai vb-t. 

A felvételből az is kiderült, hogy a politikusokon kívül 

Tucker Carlson, a Fox News egykori műsorvezetője is részt vett a sporteseményen. Tucker egyébként a Mathias Corvinus Collegium (MCC) és a Mandiner közös szervezésében megvalósuló MCC Feszt After nevű rendezvényen lép fel augusztus 22-én a Millenárison

A Fox Newstól tavaly áprilisban azonnali hatállyal elküldött Tucker Carlson most az X közösségi oldalon (korábbi nevén a Twitteren) indított új műsort. A volt tévés közösségi oldalára feltöltött friss videója szerint a budapesti tartózkodása alatt Aleksandar Vucic szerb elnökkel is forgatott. Carlson összefoglalója szerint a szerb elnök kifejtette, hogy az európai gazdaságot szétverte az orosz–ukrán háború, és az Északi Áramlat ellen elkövetett szabotázsakció, amely mögött közvetve vagy közvetlenül az amerikaiak állhatnak.

Carlson az egyik legnépszerűbb műsorvezető volt a republikánusokhoz közel álló tévén, 

átlagosan több mint hárommillió nézőt ültetett esténként a képernyők elé, azonban a műsorai eltántorították a hirdetőket.

Az egykori tévés 2021-ben már fellépett az MCC fesztiválján, stábjával dokumentumfilmet forgatott Magyarországról, egy egész héten keresztül Budapestről jelentkezett be a Fox News csatornán. Sőt, Tucker Carlsonnak interjút adott Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban.

A Világgazdaság korábban megírta, hogy 

a sztárműsorvezető elbocsátása néhány nappal azután történt, hogy a Fox News anyavállalata 787,5 millió dollárban megegyezett a Dominion Voting Systems rágalmazási perében. 

A csatorna a 2020-as elnökválasztást követően több műsorában – többek között Tucker Carlson műsora  is – megkérdőjelezte a választás lebonyolításának törvényességét, megemlítve a szavazógépek szerepét is ebben.