A Mathias Corvinus Collegium (MCC) és a Mandiner közös szervezésében megvalósuló MCC Feszt After Tucker Carlsont látja vendégül augusztus 22-én a Millenárison. A rendezvény minden érdeklődő számára ingyenes, a beszélgetéseket magyar szinkrontolmácsolással követhetik figyelemmel. 

US conservative political commentator Tucker Carlson speaks at the Turning Point Action USA conference in West Palm Beach, Florida, on July 15, 2023. (Photo by GIORGIO VIERA / AFP)
Fotó: AFP

Az Esztergomban megrendezett MCC Feszten 47 ezer látogató fordult meg. A rendezvény 250 előadónak, 120-nál is több szakmai programnak adott helyet. Az MCC Feszt After is panelbeszélgetésekkel és kulturális műsorral várja az érdeklődőket. A budapesti eseményen felszólal a Fox News volt műsorvezetője is, aki 2021-ben már szerepelt az esztergomi fesztiválon, stábjával korábban dokumentumfilmet is forgatott Magyarországról, egy egész héten keresztül Budapestről jelentkezett be a Fox News csatornán. Sőt, Tucker Carlsonnak interjút adott Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban.

A Fox Newstól tavaly áprilisban azonnali hatállyal elküldött Tucker Carlson most az X közösségi oldalon (korábbi nevén a Twitteren) indított új műsort. Carlson az egyik legnépszerűbb műsorvezető volt a republikánusokhoz közel álló tévén, 

átlagosan több mint hárommillió nézőt ültetett esténként a képernyők elé, azonban a műsorai eltántorították a hirdetőket.

A Világgazdaság is megírta, hogy a tévés elbocsátása néhány nappal azután történt, hogy a Fox News anyavállalata 787,5 millió dollárban megegyezett a Dominion Voting Systems rágalmazási perében. A tévé a 2020-as elnökválasztást követően több műsorában – többek között Tucker Carlson műsora  is – megkérdőjelezte a választás lebonyolításának törvényességét, megemlítve a szavazógépek szerepét is ebben.