A Fortnite-ot gyártó Epic Games nagyjából 830 alkalmazottját küldte el. Ez a videójátékfejlesztő cég dolgozóinak 16 százaléka. Emellett a vállalat megválik a Bandcamp online zenei platformtól is – közöle a cég.

Fotó: Ina Fassbender/AFP

Az Epic Games nem áll meg itt az érdekeltségeinek csökkentésével. A hírek szerint leválasztja a 2020-ban felvásárolt SuperAwsome nagy részét is. Ez a cég azzal foglalkozik, hogy gyermekbiztonsági rendszereket fejlesztenek az egyes szoftverekbe – írta meg a Reuters.

Az Epic Games vezérigazgatója, Tim Sweeney az elbocsátott dolgozóknak írt e-mailben arról számolt be, hogy 

bár a Fortnite ismét növekedésnek indult, a haszonkulcs kisebb, mint a Battle Royal játék indulásakor. 

Azt is hozzátette, hogy a jelenlegi növekedést elsősorban a kreatív alkotói tartalmak hajtják.

Az is kiderült, hogy az elbocsátott dolgozók kétharmada nem a játékfejlesztő csapatokat érinti. 

A döntést a jobb nyereség elérésével magyarázták. A videójáték-ipart nagymértékben sújtotta az mivel a játékosok sokkal válogatósabbak lettek. A rendkívül drága videójátékok közül már kevesebbet vásárolnak meg. A tapasztalat azt mutatja, hogy az innovatívabb játékok, vagy az erős, bejáratott IP-k hozhatnak nagy sikert a stúdióknak. Jó példa erre a Warner Bros.-hoz tartozó Hogwarts Legacy, ami hatalmas sikert aratott a videójátékok között, de meg lehet említeni a Bethesda nemrég megjelent rekordokat döntő sikerjátékát, a Starfieldet is.

Az Epic Games 2020 óta jogi csatározást folytat az Apple-lel, mivel az Epic sérelmezte, hogy az almás cég 30 százalékos jutalékot számolt fel az eszközein keresztül a Fortnite-ban elköltött pénzek után. Az Epic Games szerint az Apple megsértette az Egyesült Államok trösztellenes szabályait.