A hétvégi programkínálat bővelkedik a különlegesnél különlegesebb koncertekben, a szabadtéri események mellett pedig komolyzenei előadásra is érdemes ellátogatni a Művészetek Palotájába.

Bye Alex Facebook
ByeAlex rajongótábora biztos kilátogat a Szoborparkba szombat este.
Fotó: Bye Alex / Facebook

Már a színpad is elkészült az év legnagyobb ingyenes Szuperkoncertjére, amely szombaton lesz a Puskás Aréna Szoborparkjában. A Halott Pénz, ByeAlex és a Slepp, valamint DR BRS és vendégei örvendeztetik meg a rajongókat. Immár ötödik alkalommal kedveskedik a Szerencsejáték Zrt. ingyenes koncerttel a közönségnek.

A Halott Pénz 2004 óta működő, többszörös Fonogram-díjas, populáris hiphopformáció. Eredetileg Marsalkó Dávid szólóprojektje volt, 2013-ban lett belőle héttagú – többnyire akusztikus – zenekar többféle műfaj keveredéseinek stílusjegyeivel.

ByeAlex, polgári nevén Márta Alex, Fonogram-díjas magyar énekes, dalszerző, producer, frontember, X-faktor-zsűri. Bár korábban már több kislemeze megjelent, valójában az Eurovíziós Dalfesztivál 2013-as magyar nemzeti válogatójában, A Dalban tett szert ismertségre.

2019.06.29. Sopron 27. Telekom VOLT FesztiválA fesztiválon öt nap alatt körülbelül 200 program várja a látogatókat.4 Nap.Fotó:Mészáros Mátyás MMKisalföldképen: Halott Pénz 2019.06.29. Sopron 
27. Telekom VOLT Fesztivál
A fesztiválon öt nap alatt körülbelül 200 program várja a látogatókat.
4 Nap.
Fotó:Mészáros Mátyás MM
Kisalföld
képen: Halott Pénz
A Halott Pénz hozzászokott a telt házas koncertekhez.
Fotó: Mészáros Mátyás

A Supernem szintén szombat este ad különleges koncertet Óbudán, a Kobuci Kertben. Aki szereti a zenekart, érdemes jegyet vennie rá, mert határozatlan időre pihenőre mennek. A zenekart 2002-ben alapította Papp Szabolcs énekes, basszusgitáros, Pulius Tibor gitáros és Mózsik Imre dobos. Még ebben az évben megjelent bemutatkozó kislemezük és videóklipjük, a K-k-kétszer, majd 2003 májusában első nagylemezük is, Hangosabban! címmel.

Pécs, 2014. május 2.A Supernem együttes koncertje a Zsolnay Fesztiválon a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben 2014. május 1-jén.MTI Fotó: Sóki TamásPécs, 2014. május 2.
A Supernem együttes koncertje a Zsolnay Fesztiválon a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben 2014. május 1-jén.
MTI Fotó: Sóki Tamás
A Supernem együttes koncertje a Zsolnay Fesztiválon.
Fotó: Sóki Tamás / MTI

Az Európai Hidak évente visszatérő fesztiválja mindig nagy dobásokat tartogat a figyelem középpontjába állított város kultúrájának bemutatására – vezette fel szombati programját a Művészetek Palotája. Ezúttal Olaszország kiemelkedő művészei közül a jazz egyik legjelentősebb képviselője, Roberta Gambarini lép fel a Budapest Jazz Orchestrával.

2018 Thelonious Monk Institute Of Jazz International Piano Competition
Roberta Gambarini különleges hangját a Művészetek Palotájában hallhatjuk.
Fotó: Paul Morigi

Szombaton a Budapest Parkban fellép még a Vad Fruttik: őket idén már csak a parkban láthatjuk nagyszabású koncerten. Az A38 hajó színpadán pedig a a kortárs neoklasszicista popzene mestere, a német Martin Kohlstedt különleges hangulatú előadása adhat még érdeklődésre okot.