Extra

Csak a Marvelek előzte meg az alacsony költségvetésű horrort a hétvégén

A Marvel-moziverzum legújabb filmje, a Marvelek negatív bevételi rekordot döntött, ám még így is a női szuperhősöket nézték meg a legtöbben a hétvégén. A legnézettebb filmek vegyesek, Martin Scorsese maratoni hosszúságú eposza továbbra is érdekli a nézőket, de a legnagyobb nyertes egy alacsony költségvetésű horrorfilm lett.

Bár október utolsó napján volt Halloween, a mozikba előtte érkezett a legtöbb ilyen tematikájú film, egy horror még novemberre is becsúszott, ráadásul nagyon szépen csörögtek a mozipénztárak kasszái. Emellett a világ legnépszerűbb énekesnőjét, Leonardo DiCapriot és képregényfilmet néztek a legtöbben – derült ki a Box Office Mojo legfrissebb adataiból.

THE MARVELS (2023)
A Marvel Univerzum új filmjei egyre kevésbé érdekli a nézőket, ám még így is nagyon sokan ülnek be a szuperhősök kalandjaira
Fotó: WALT DISNEY STUDIOS MOTION PICTU

Annak ellenére, hogy a színész sztrájk egyértelműen befolyásolta a Disney legújabb szuperhős filmjének promócióját, gyalázatosan indított a Marvelek:

47 millió dollárt hozott nyitó hétvégéjén az Egyesült Államokban.

Ez az MCU 15 éves történetének legalacsonyabb startja. Még a 2008-as A hihetetlen Hulk is jobban teljesített a maga 55,4 millió dollárjával. A filmet 4030 moziban játszották. 

A három szuper képességgel rendelkező hősnő kalandjait globálisan sem nézték meg sokan, így jelenleg a nemzetközi bevétel 110 millió dollár volt november 12-ig.

FIVE NIGHTS AT FREDDY'S (2023)
Büdzséje sokszorosát hozta már most vissza a könnyed horror
Fotó: UNIVERSAL PICTURES - BLUMHOUSE P

Öt éjjel Freddy Pizzázójában

Az Öt éjjel Freddy pizzázójában visszacsúszott a második helyre, a 20 millió dollárból készülő mozi összbevétele már így is 127 millió dollár felett jár, tehát visszahozta a költségvetése hatszorosát, csak ezen

a hétvégén 9 millió dollár értékbe vettek jegyet a számítógépes játékból készült horrorfilmre. 

A horror brutálisan rajtolt az amerikai mozikban, annak ellenére, hogy a kritikusok nem voltak tőle elájulva. A Blumhouse által készített ijesztgetése 80 millió dollárral nyitott két hete, ami a legoptimistább becsléseket is kegyetlenül felülmúlta.

US singer Taylor Swift arrives for the "Taylor Swift: The Eras Tour" concert movie world premiere at AMC The Grove in Los Angeles, California on October 11, 2023. (Photo by VALERIE MACON / AFP)
Taylor Swift megállíthatatlan
Fotó: Valerie Macon / AFPN

Taylor Swift: The Eras Tour

Taylor Swift napjainkra akkora sztár lett, hogy a fellépése még egy ország GDP-jét is megmozgatja, most pedig újabb területeket hódított meg magának az énekesnő. Október második hétvégéjén debütált a mozivásznon a Taylor Swift: The Eras Tour című koncertfilm, amely finoman szóval letarolta a filmszínházakat. Az énekesnőről készült filmet még mindig több mint 2800 mozi tartja műsoron.

A film hatalmas anyagi siker, hiszen 

nagyjából 10-20 millió dolláros büdzséből varázsolt 172 millió dollárt.

Megfojtott virágok

Martin Scorsese, Robert De Niro és Leonardo DiCaprio. Ennek a triónak a neve garancia a sikerre, de vannak nehezítő körülmények: a történelmi eposz közel 3,5 órás. 

A Megfojtott virágok 4,6 millió dollárt hozott a hétvégén,

míg globálisan 68 millió dollárnál tart, így elég nagy az esély arra, hogy bukás lesz a 200 millió dollárból készült alkotás. Az sem segít rajta, hogy az alkotók megtiltották a moziknak, hogy szünettel játszák a filmet.

De Niro és DiCaprio Scorsese-filmben: a hosszú játékidő ellenére sok nézőt érdekel a végeredmény
Fotó: AFP

Ezek a magyar nézők kedvenc halloweeni filmjei

Halloween az egyik legnépszerűbb ünnep, jó ideje már nemcsak az Egyesült Államokban, hanem az egész világon, így hazánkban is. 

 

 

mozi nézettség film Taylor Swift mozaik
Kapcsolódó cikkek