Jeff Bezos, az Amazon alapítója közölte: Seattle környékéről Miamiba költözik, hogy közelebb legyen a szüleihez és a Blue Origin űrkutatási vállalatának telephelyéhez. A világ harmadik leggazdagabb embere az Instagramon keresztül tette a bejelentést. Az Amazon hozzájárult Seattle átalakuláshoz, miután a cég a város legnagyobb magánfoglalkoztatójának számít.

2023 Vanity Fair Oscar Party Hosted By Radhika Jones - ArrivalsBEVERLY HILLS, CALIFORNIA - MARCH 12: Lauren Sánchez (L) and Jeff Bezos attend the 2023 Vanity Fair Oscar Party Hosted By Radhika Jones at Wallis Annenberg Center for the Performing Arts on March 12, 2023 in Beverly Hills, California. (Photo by Lionel Hahn/Getty Images)
Fotó: Getty Images

A mintegy 750 ezres település a kiskereskedelmi óriásnak köszönhetően technológiai központ lett – írja a Bloomberg. Bezos 2021-ben lemondott az Amazon vezérigazgatói posztjáról, hogy a vállalat ügyvezető elnöke legyen, utódja Andy Jassy lett. A milliárdos korábban Miami közelében, Indian Creekben, egy mesterséges szigeten 68 millió dollárért vett magának luxusvillát a hozzátartozó birtokkal együtt, valamint egy hét hálószobás kúriáért 79 millió dollárt fizetett.

Az exkluzív Indian Creek települést egyébként a milliárdosok bunkerénak is nevezik, mivel olyan hírességeket láttak itt felbukkanni, mint Carl Icahn, Tom Brady vagy Jared Kushner és Ivanka Trump. Bezos az elmúlt években szépen bővítette ingatlanbirodalmát: vásárolt többek között még 2020-ban Washingtonban egy kilenchektáros területtel övezett kúriát 165 millió dollárért, majd a Hawaiihoz tartozó Maui szigetén is beszerzett egy birtokot.

Vannak ingatlanjai Manhattanben és Seattle-ben, de meglepte magát egy 300 ezer hektáros texasi farmmal is, amely a Blue Origin rakéták kilövőhelyeként is szolgál. Emellett az üzletember rendkívül drága ingóságokra is előszeretettel költ. Övé például a világ egyik legdrágább szuperjachtja, az idén vízre bocsátott Koru, amelynek az elkészítése becslések szerint nagyjából 500 millió dollárt emésztett fel.

Második házassága előtt már óvatosabb lehet Jeff Bezos

Jeff Bezos és Lauren Sánchez eljegyzése a pár ügyvédeinek is boldogságot hozott, hiszen az Amazon-alapító második házassága előtt feltehetően már nem felejti el a vagyonát egy esetleges válás előtt is biztosítani egy házassági szerződéssel. Első válása után felesége 38 milliárd dollárral lépett ki a kapcsolatból.