Extra

A budapesti Advent Bazilika lett Európa legjobb karácsonyi vására – immár negyedszer

A világ 168 országából érkező utazók szavazatai alapján a European Best Destinations szervezet nyilvánosságra hozta a legszebb európai karácsonyi vásárok listáját. A budapesti karácsonyi vásár a negyedik alkalommal lett Európa legjobb karácsonyi vására.

A budapesti Szent István-bazilika előtti téren lévő adventi vásár lett az utazók kedvence 2023-ban, mivel ez a karácsonyi úti cél kapta a legtöbb szavazatot.

A vásár január 1-jén zárul.
Fotó: AFP

Az Advent Bazilika ezzel negyedszer lett Európa legjobb karácsonyi vására, megelőzve az eddigi csúcstartó Zágrábot, amely három díjat kapott – írta a Forbes.

Budapest karácsonyi vására „Ahol a szeretet megfogja a kezed” szlogennel 2023. november 17-én nyílt meg, és 2024. január 1-jén zárul a Szent István-bazilika előtt. A hagyományokhoz hűen ünnepi koncertek, valamint csaknem száz hazai kézműves kiállító, hagyományos magyar ételek és korcsolyapálya is várja a látogatókat.

A karácsonyi vásárok sorában idén második helyen a romániai Craiova végzett és az Európa legszebb karácsonyfája címet is elnyerte a szavazóktól. A harmadik legszebb vásár a franciaországi Metz ünnepi vására lett, amelyet a családok számára a legjobb karácsonyi vásárnak is választottak.

LUS_IMG_3886
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Európa legszebb adventi vásárainak listáján húsz város szerepel, és további díjakat is kiosztottak. A versenyzők között volt például Bécs, London, Prága, Brüsszel, Drezda, Madeira, Birmingham, Edinburgh és Poznan karácsonyi vására is. 

A győztes vásárokat egész évben népszerűsítik, és viselhetik a Legjobb Európai Karácsonyi Vásár címet.

Hiába a horrorárak, idén is napi 30 ezerért keresnek pultost a budapesti adventi vásárokba

Biztosan nem a megugró bérköltségek miatt drágult meg idén a Vörösmarty téri adventi vásár.

 

 

adventi vásár karácsonyi vásár népszerűsítés Zágráb
Kapcsolódó cikkek