Extra

Maradandó károsodást szenvedhetett a Nemzeti Színházban megsérült Horváth Lajos Ottó

Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia novemberben zuhantak le az erkélyről előadás közben. A 60 éves színész kézsérülése nem biztos, hogy teljesen helyreállítható.

Lehetséges, hogy sosem tudja majd úgy használni a kezét Horváth Lajos Ottó, mint azelőtt. Habár már több mint egy hónapja történt a baleset a Nemzeti Színházban, amikor előadás közben a takarásban Szász Júliával a karjaiban négy méter zuhant, a 60 éves színész keze azóta is gipszben van. Úgy tűnik, maradandó károsodást szenvedett, ami kihathat a pályafutására – számolt be róla a Blikk pénteken.

HORVÁTH Lajos Ottó
Horváth Lajos Ottó, a Nemzeti Színház színésze.
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A lap információi szerint a Nemzeti Színházban történt balesetben az Üvegtigris című filmekből is ismert színész 

egyik keze sérült meg, miután az esésnél beletenyerelt egy reflektorba, amelynek a szilánkjai a csontjáig hatoltak, érintve az inakat, izmokat és ízületeket. 

A két sérült művészt mentővel azonnal a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára szállították, ahol Horváth Lajos Ottó kezét péntek estétől szombat reggeli operálták az orvosok. A színész keze továbbra is gipszben van, és egyelőre még az orvosok sem tudják megmondani, hogy mennyire tudja majd használni.

A Blikk szerint félő, hogy maradandó a károsodás. Bár a lap nem tudta megszólaltatni Horváth Lajos Ottót, név nélkül nyilatkozó kollégái szerint a színművész tart attól, hogy a baleset következtében nem viheti tovább a jelenlegi előadásait, és a jövőben csak kisebb szerepeket kap, vagy még olyanokat sem.

Ez óriási érvágás lenne a színész számára, hiszen rajongva, szenvedéllyel műveli a szakmáját, ami az élete, nem mellesleg pedig a biztos megélhetése is

– mondták róla kollégái. Hozzátették, hogy nagyon megviselte a baleset, bár néhány nappal ezelőtt már visszatért a munkába.

A balesetben szintén súlyosan megsérült Szász Júliát előbb hazaengedték a kórházból, majd újra be kellett feküdnie.

Az eset körülményeinek kivizsgálása folyamatban van. A Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila a beleset miatt felmondott, azonban ezt Csák János miniszter nem fogadta el, így a vizsgálat lezárultáig a posztján marad. Vidnyánszky később úgy nyilatkozott, hogy komolyan gondolja a felmondását.

 

Horváth Lajos Ottó Szász Júlia Nemzeti Színház Vidnyánszky Attila baleset
Kapcsolódó cikkek