Extra

Tíz fok felett lesz az év utolsó napján, de érdemes esőernyőt és gumicsizmát is előkészíteni

Szilveszterre változó, felhős időt jósolnak: néhány órán keresztül napsütés várható, majd erősen megnövekedhet a felhőzet, és estétől eső is lehet.

Péntek reggelre többfelé képződik köd, illetve rétegfelhőzet, amely napközben tartósan megmaradhat. Lesznek azonban derűsebb tájak is. A délnyugati szél megélénkül, 11 fok körül alakul a hőmérséklet. Szombaton változóan felhős, de néhol tartósan ködös, ködfelhős időre számíthatunk. Esetleg néhol fordul elő szitálás. Nem lesz változás a hőmérsékletben: marad a 10 fok körüli maximum – írja a Köpönyeg.hu

Szilveszter ejszaka_Budapest_DT_8
Fotó: Dombóvári Tamás

Változóan felhős idő lesz az év utolsó napján, a déli szél többfelé megerősödik. 

Szilveszterkor 10-11 fok várható délután.

Lapunk már beszámolt arról, hogy korábban változóan felhős időt jósoltak, néhány órás napsütéssel, 

erősen megnövekedhet a felhőzet, és estétől eső, zápor is kialakulhat, de a legfrissebb előjelzések erre most kevesebb esélyt látnak.

Hétfőn január elsején erősen felhős vagy borult lesz az ég, és szórványosan valószínű eső, záporeső. A déli, délnyugati szél továbbra is erős lehet, 5-12 fok valószínű. Kedden marad a borongós idő szórványos esővel, záporral. Eleinte a délnyugati, majd az északnyugati szél erősödik meg. Körülbelül 5–10 fok közé csökken a hőmérséklet. 

Eddig 11 százalékkal több előfoglalás érkezett az év utolsó hétvégéjére, mint a tavalyi év azonos időszakában – idézi a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatait a Magyar Turisztikai Ügynökség. A több mint 365 ezer vendégéjszakából 207 ezret vidéken, míg 158 ezret Budapesten foglaltak le az utazók. A külföldi vendégek túlnyomó többsége, 72 százaléka készül Budapestre. 

 

 

eső zápor Időjáráselőrejelzés előjelzés napsütés
Kapcsolódó cikkek