Extra

Tucatnyi francia sztár, köztük Pierre Richard szerint is lincselés zajlik Gerard Depardieu ellen

A 75 éves színészt tucatnyian azzal vádolják, hogy szeméremsértően tapogatta őket, sőt a nemi erőszak vádja is felmerült Depardieu ellen.

Összesen ötvenhat francia sztár, köztük Carla Bruni, Charlotte Rampling és Carole Bouquet írt alá nyílt levelet Gerard Depardieu Oscar-díjra jelölt színész védelmében, akit nemi erőszakkal vádoltak meg, továbbá több mint egy tucat nő azt állította, hogy Depardieu szexuálisan zaklatta őket.

Az egyik legismertebb francia színész hírneve alaposan megcsappant az utóbbi években.
Fotó: AFP

A francia Le Figaróban megjelent írásban úgy fogalmaztak Depardieu kollégái, hogy nem maradhatnak csendben, amikor az ismert színészt „meg akarják lincselni”.

Amikor Gerard Depardieu-t veszik célkeresztbe, akkor a mozit támadják. Ha megfosztjuk magunkat ettől a hatalmas színésztől, az maga a dráma, a művészet halála

– olvasható a Varity szemléjében. Az aláírók között volt Pierre Richard, Victoria Abril és Nathalie Baye színész, valamint Bertrand Blier és Francis Veber rendező.

Depardieu-t egyik váddal kapcsolatban sem ítélték el, és a színész tagadja a jogsértést. A nyílt levelet „szépnek”, az aláírókat pedig „bátornak” nevezte.

Kiakadtak a franciák a Depardieut-t támogató Macronon

Egyre nagyobb visszatetszést vált ki, hogy Emmanuel Macron francia elnök támogatásáról biztosította a szexuális zaklatással és szexizmussal vádolt filmsztárt, Gérard Depardieu-t.

Depardieu, a Cyrano de Bergerac és több mint 200 másik film és televíziós sorozat 74 éves sztárja ellen 2020-ban nemi erőszakkal kapcsolatban emeltek vádat a Charlotte Arnould színésznő által 2018-ban indított perhez kapcsolódóan. Egy évvel a vádemelés után Depardieu feltűnt a cannes-i kritikusok hetét nyitó Robuste című filmben, amelyet Constance Meyer rendezett.

Amikor 2023 áprilisában több mint egy tucat állítólagos áldozat megszólalt a Mediapart egyik nyomozati cikkében, Depardieu hírneve megcsappant.

Decemberben a francia színésznő, Hélene Darras feljelentést tett a rendőrségen, miszerint Depardieu 2007-ben szexuálisan bántalmazta őt a Disco című film forgatása közben.

A Szajnába vetette magát a nő, aki szexuális zaklatással vádolta meg Gérard Depardieu-t

Megölte magát Emmanuelle Debever aznap, amikor megjelent a Gérard Depardieu elleni nemierőszak-vádról készült dokumentumfilm.
 

 

színész vád sztár nemi erőszak Gerard Depardieu
Kapcsolódó cikkek