Extra

Háromszázmillió forintot bukott karácsonyfa-dobálás miatt egy nő

Egy brit nő autóbalesetben állítólagosan elszenvedett sérülései miatt 650 000 font kártérítést igényelt, azonban elutasították, miután lefényképezték, ahogyan karácsonyfa-hajító versenyt nyert Írországban.

A 36 éves Kamila Grabska beperelt egy biztosítótársaságot azt állítva, hogy a hátán és a nyakán elszenvedett sérülések miatt több mint öt évig képtelen volt dolgozni vagy játszani a gyerekeivel, miután 2017-ben egy balesetben hátulról nekiütközött egy másik autónak. A nő keresetét azonban a limericki legfelsőbb bíró elutasította, miután napvilágra került egy fénykép, amelyen Grabska egy 1,5 méter magas lucfenyőt dobott el egy jótékonysági rendezvényen 2018 januárjában – írta meg a The Guardian.

A mum who tried to claim £700,000 for injuries she suffered in a car crash has lost her case – after she was pictured winning a Christmas tree throwing competition.
Kamila Grabska Írországban nyert karácsonyfadobó versenyt.
Fotó: Eamon Ward / SWNS / Northfoto

Grabska azzal érvelt, hogy még mindig szenved a sérüléseitől, Carmel Stewart bíró részben a kép jellege miatt utasította el a keresetét. „Attól tartok, hogy arra kell következtetnem, az állítások teljesen eltúlzottak. Ennek alapján a kártérítési igény elutasítását javaslom” – számolt be a bíró.

A bíróságnak korábban azt mondták, hogy a Co Clare-i Ennisből származó házas, kétgyermekes anya néhány nappal azután beszélt az orvosokkal, hogy megnyerte a karácsonyfa-hajító versenyt.  Azt állította, hogy már nem tud felemelni egy nehéz táskát anélkül, hogy ne legyen szúró fájdalma. A bíróság meghallgatta Grabska állását, és rokkantsági járadékot kapott.  Jogi követelése a biztosítóval szemben múltbeli és jövőbeli bevételeinek elvesztésére irányult, Grabksa azt mondta, hogy időnként akár fél napig sem tudta elhagyni az ágyát,  férjének kellett vinnie a gyógyszert. 

A nő tagadta, hogy színlelte volna sérüléseit, és azt mondta a bíróságnak, hogy próbál normális életet élni, és még mindig súlyos fájdalmai vannak annak ellenére, hogy boldognak tűnt a fényképen. 

A bíróság a karácsonyfa-pályázati képek mellett egy videót is talált, amelyen Grabska több mint egy órán keresztül oktatta a kutyáját egy parkban. A bíró végül elutasította az ügyet, és úgy ítélte meg, hogy Grabska viselkedése az ütközés után teljesen ellentétes a sérüléseivel kapcsolatban megfogalmazott állításaival.

 

elutasítás autóbaleset kártérítés
Kapcsolódó cikkek