Extra

Hiába béreltetett mással konténert, lebukott a díler – százmilliós drogfogás

A rendőrök több helyszínen tartottak kutatást, több mint 30 kilogramm kábítószer került elő.

Egy budapesti raktárbázis egy bérelt konténerében rejtette el a drogot egy mogyoródi férfi, akit múlt pénteken fogtak el a rendőrök – derül ki a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) által csütörtökön, a police.hu oldalon közzétett közleményből.

Mint írják, a KR NNI nemzetközi bűnözés elleni főosztályának pécsi osztálya indított nyomozást még januárban a férfivel szemben, miután felmerült, hogy drogkereskedéssel foglalkozik.

Magyar Rendőrség
Mogyoród, kábítószer, 30, kg, férfi, letartóztaás, bilincs, növényi, https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/kontenerben-tarolta-a-drogot#1
Fotó: police.hu / Galéria

A nyomozók bizonyítékot találtak arra, hogy a gyanúsított 2023 májusa óta rendszeresen kábítószert vásárolt, amelyet egy budapesti raktárbázison, az egyik ismerőse által bérelt konténerben rejtett el. 

Így akarta elkerülni, hogy a konténer és a drog hozzá legyen köthető.

A rendőrök múlt pénteken fogták el a 44 éves mogyoródi férfit, és az akció során több helyszínen – köztük Budapesten, Pécsen és Keszthelyen – tartott kutatások során több mint 30 kilogramm kábítószergyanús növényi származékot, tablettát, valamint a drog csomagolásához, tárolásához, adagolásához szükséges eszközöket – mérleget, nejlontasakot – találtak és foglaltak le.

Az elfogás után kezdeményezték a férfi letartóztatását is, amit a bíróság el is rendelt.

 

drogkereskedés kábítószergyanús konténer
Kapcsolódó cikkek