Extra

A tajvani földrengésen nyerészkedne egy japán cég

A Tajvanon pusztító 7,4 erősségű földrengés után egy japán cég földrengés biztos, ütésálló tapaszokat reklámoz a szigetállamban. Mivel a következő napokban több erős utórengés is lehet, azt javasolják a lakosságnak, hogy szerezzék be az átlátszó tapaszokat, amikkel a helyükre rögzíthetik a tárgyakat és háztartási gépeket.

Egy japán cég megtömné a zsebét a tajvani katasztrófa után. Az iemone nevű webáruház a szigetállamot megrázó földrengés után elkezdte reklámozni Tajvanon a 3C névre keresztelt földrengésbiztos tapaszt. Rendkívül erős földrengés rázta meg Tajvant kedd hajnalban. A 7,4 magnitúdójú rengés 25 éve a legnagyobb volt a szigetállamban. Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy 

A tajvani földrengésen nyerészkedne egy japán cég (Fotó: iemone.jp)

a következő 3-4 napban utórengésekre lehet számítani, amik akár 7-es erősségűek is lehetnek.

A japán iemone nevű cég az utórengésektől rettegő tajvaniaknak reklámozza a 3C nevű tapaszokat, amelyekkel az emberek megóvhatják értékeiket a földrengések alatt – írta meg a Liberty Times Net tajvani portál.

A 3C egy áttetsző ragasztószerű tapasz, amivel a tárgyakat az asztalokhoz, polcokhoz lehet rögzíteni, hogy azok ne essenek le a helyükről a földrengések közben. 

A tapaszt akár háztartási gépek aljára is fel lehet tenni, hogy egy helyben tartsa a őket, amikor remeg a föld.  A japán cég négyes kiszerelésű csomagokban árulja a terméket, átszámítva 260 forintért. 

A kis tapaszok az ígéretek szerint akár 36 kilogrammos súlyú tárgyakat is megtartanak, ha szükséges, akkor pedig elmoshatók és újra felhasználhatók.

 

Tajvan földrengés japán
Kapcsolódó cikkek