Újabb medvetámadás történt Szlovákiában, ezúttal a kiszucaújhelyi (Kysucké Nové Mesto) járásban található Gerebesben (Povina) – számolt be róla az Új Szó felvidéki hírportál.

Brown,Bear,In,The,Forest
medve
Újabb medvetámadás borzolta a kedélyeket Szlovákiában / Fotó: Shutterstock

A lap beszámolója szert medve támadt egy önkéntes tűzoltóra, aki éppen egy túraútvonalon szeretett volna eljutni a Ladonhora nevű hegyre. A hírt a falu polgármestere, Alena Dudeková is megerősítette.

Egy önkéntes tűzoltóról van szó. Délelőtt együtt voltunk egy szakmai előadáson, délután elment sétálni a hegy irányába, és fél ötkor felhívott, hogy fél négy körül megtámadta egy medve

– nyilatkozta az eset kapcsán a városvezető.

A medve a férfi bal combjának belső részét harapta meg, az áldozat a jobb csípőjén is zúzódásokat is szenvedett. Az önkéntes tűzoltó segítségére testvére érkezett, végül a felesége szállította a zsolnai kórházba. Az áldozat sokkot kapott, nagyon megrémült. A polgármester azonnal értesítette a beavatkozó csapatot, akik a medve nyomába eredtek.

Vadászra támadt a medve, lelőtték

Nemcsak Szlovákiában történtek ilyen jellegű atrocitások. Novemberben Szlovéniában támadt két vadászra egy medve, de pórul járt, lelőtték.

Az elmúlt hetekben-hónapokban egyre gyakoribbak a medvetámadások. A Liptószentmiklós környékét rettegésben tartó, több embert is súlyosan megsebesítő állatott márciusban kilőtték. Április elején a Polyána hegységben, nem turistaútvonalon sebesített meg két férfit súlyosan egy medve.