Extra

Újabb medvetámadás történt, két férfit szállítottak kórházba

Medvetámadás történt Szlovákiában. A támadás nem a túraútvonalon történt. A két férfit mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Két férfi megsérült, miután medvetámadás érte őket Polyána hegységben. A helyszínre a Hegyi Mentőszolgálatot és az Állami Természetvédelmi Hivatal barnamedve-intervenciós csoportját riasztották – írja az Újszó.

Sunset,,Morning,Light,With,Big,Brown,Bear,Walking,Around,Lake
Fotó: Shutterstock (illusztráció) 

A hivatal tájékoztatása szerint 

a támadás nem a túraútvonalon történt. A két férfit mentőhelikopterrel arci, valamint felső és alsó végtagsérülésekkel szállították el.

Miután a terep nehezen megközelíthető volt, és a mentőhelikopter nem tudott landolni, valamint fennállt annak veszélye, hogy a medve még a közelben tartózkodhat, a férfiakat egy fedélzeti csörlő segítségével menekítették ki, majd biztonságos helyre szállították őket.

Mindkét sérült, egy 49 és egy 39 éves férfi az eszméleténél volt, amikor a kórházba szállították őket. Előbbit polytraumával, utóbbit felületi vállsérüléssel. Mindkét férfi állapota stabilizált, egyiküket a baleseti sebészeti osztályon, másikukat az arc- és állcsontsebészeti osztályon kezelik, ahol jelenleg is műtik.  

Korábban beszámoltunk több medvetámadásról, barna medve rontott rá kirándulókra a Tátra lábánál fekvő Pribilina  közelében, miután előző nap egy gombászt ért támadás a környéken. Ugyancsak a liptói járásban történt eset, amikor kilőtték azt a barna medvét, amely lakott területre tévedve március 17-én Liptószentmiklóson megsebesített öt embert.

 

barnamedve medvetámadás Szlovákia
Kapcsolódó cikkek