újabb kiváló ötlettel állt elő a Twitter-előfizetések számának növelése céljából: az algoritmus ezentúl csak olyan felhasználókat fog ajánlani, amelyek megvásárolták a verifikációt a cégtől. Noha Musk bejegyzésében ezt azzal indokolja, hogy ez az egyetlen lehetőség annak megakadályozására, hogy fejlett mesterséges intelligencia robotok átvegyék az uralmat a platformon, később arról is ír: ha fizetnek, és nem akarnak embereket megszemélyesíteni, akkor a botokkal sincs gond.

Twitter Verified Icon Illustration
Twitter Verified icon seen on mobile screen with Elon Musk in the background illustration, in Brussels, Belgium, on December 11, 2022 (Photo illustration by Jonathan Raa/NurPhoto) (Photo by Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: Jonathan Raa

A Twitter elvesztette értékének felét, amióta a milliárdos és barátai 44 milliárd dollárért felvásárolták, részben a tech szektorra összpontosuló visszaesés, részben Musk fura, gyakran vitatott és sokat kritizált döntései miatt. Ezek között található az igazolt felhasználóknak járó kék pipa fizetőssé tétele, amit azóta a Facebook- és Instagram-tulajdonos Meta is igyekszik bevezetni. Azonban míg a Meta a célzott reklámokat megnehezítő Apple-döntés miatt kényszerült új bevételek után nézni, addig Musk maga üldözte el a hirdetőket a platformról.