Kiskereskedelem

Ilyen videó még nem volt: a környezetünkben mi hol olcsó – megmutatja a GVH az árfigyelővel

Egyre tökéletesebben kiválaszthatjuk, hogy a környezetünkben lévő üzletekben hol vásárolhatjuk meg olcsóbban a kívánt termékeket. Az árfigyelő rendszer ezt is lehetővé teszi, és hogyan: ebben segít a GVH videója.

Egyre könnyebb kiválasztanunk az árfigyelő rendszer segítségével, hol vásárolhatunk olcsóbban. Már térképen is megtekinthetjük a választási lehetőségeket a saját környezetünkben – és hogy hogyan, ezt mutatja meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) friss videója.

Budapest,,Hungary,-,February,6,,2023:,Almost,Empty,Food,Supermarket
Fotó: Shutterstock

A videót a https://youtu.be/NTIvqLxwc1w oldalon érhető el –közölte az MTI-vel a

Az árfigyelő rendszer, amely jelentősen hozzájárult az mérséklődéséhez, már olyan funkciókkal is rendelkezik, amelyeknek a segítségével előre kiválasztjuk kedvenc boltjainkat, ezekben a megvásárolható áruk közt keresgéljünk, és ennek alapján készítsünk bevásárlólistát.

Mindezt térképre rendezve is végezhetjük: a térképre helyezhetjük a kedvenc üzleteinket a környezetünkben aktuális tartózkodási helyünk megjelölésével, és összehasonlíthatjuk az ezekben megvásárolható termékek aktuális árait.

Ez a funkció, ha a vásárlók rákapnak, tovább erősítheti az árversenyt az egymás közelében elhelyezkedő üzletek között, és ezzel hozzájárulhat a drágulás további mérséklődéséhez. 
A július elseje óta elérhető online Árfigyelő 62 termékcsoport több száz termékének napi árát mutatja meg, hat kiskereskedelmi lánc mintegy 1200 boltjában – olvasható a GVH közleményében.

Megint kitört az árháború itthon: az Aldi a nyomába eredt a SPAR-nak

Érkeznek a válaszlépések a boltoktól az elkeserítő kiskereskedelmi helyzetre. Egyszer már megtörtént, most újra kitört az árháború. Durva áresések következnek.

 

árfigyelő rendszer árverseny infláció GVH
Kapcsolódó cikkek