BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több tucat civilt legyilkolt az izraeli hadsereg Gázában

Legkevesebb 42 civil vesztette életét Gázavárosban. Az izraeli hadsereg két menekülttábort is megtámadott. Szombaton ismét felgyorsult az IDF gázai offenzívája.

A Hamász által vezetett kormányzati médiahivatal igazgatója szerint a szombaton a Gázaváros több része ellen indított támadásnak legkevesebb 42 halálos áldozata volt. A Sati menekülttáborban 24 ember vesztette életét, további 18 palesztin pedig a Tuffa negyed elleni támadásban halt meg – mondta el az igazgató.

Sokan meghaltak az izraeli támadásokban / Fotó: AFP

Az izraeli hadsereg rövid közleményben arról számolt be, hogy az IDF vadászgépei a Hamász gázavárosi katonai infrastruktúrájának két célpontjára csaptak le.

A Hamász közleményében nem említett katonai célpontokat, ellenben hangsúlyozta, hogy az izraeli csapások a polgári lakosságot vették célba.

Izrael folytatja Rafah elpusztítását

Az izraeli hadsereg ismét támadta a Gázai övezet középső részét, illetve a déli részén fekvő Rafah várost, az elmúlt 24 órában az izraeli légierő számos radikális célpontra mért csapást – áll az izraeli hadsereg (IDF) szombati közleményében.

Az IDF szerint a Gázai övezet középső részén „fegyveres terroristákat semmisítettek meg és terrorista célpontokra mértek csapást, köztük egy rakétaállást is felszámoltak”. Ez utóbbi kapcsán a közleményben az szerepel, hogy előzőleg onnan rakétával támadtak egy izraeli katonai repülőgépet, amelyben azonban nem keletkezett kár.  

Az izraeli hadsereg megfogalmazása szerint folytatódnak a célzott hadműveletek a Gázai övezet déli részén fekvő Rafahban és térségében, ahol az elmúlt 24 órában megöltek több fegyveres terroristát.

Bukta: Nyugati kutatók is részt vehettek Irán és Kína drónfejlesztéseiben

Egy jelentés szerint több nyugati akadémikus is együtt dolgozott kínai katonai kutatókkal. A kutatók olyan projektekben vettek részt, melyek nagy része miniatűr lég ijárművek, azaz MAV drónok fejlesztéséről szól.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.