Közélet

Pontot szereztünk a világbajnok franciák ellen

A szombati Európa-bajnokságon a magyar labdarúgó-válogatott a franciákat fogadja a Puskás Arénában délután három órától. A csapat kezdő tizenegyesét a következőképpen képzelte el Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:

Gulácsi Péter – Botka Endre, Willi Orbán, Szalai Attila – Loïc Négo, Kleinheisler László, Nagy Ádám, Schäfer András, Fiola Attila – Sallai Roland, Szalai Ádám.

Ezzel a kezdővel állunk ki a világbajnokok ellen! #EURO2020 #magyarok #csakegyutt #HONFRA #HUNFRA ⚽️ pic.twitter.com/jnIpXCBYNn

— MLSZ (@MLSZhivatalos) June 19, 2021

Egyetlen helyen változott a magyar válogatott kezdője a Portugália elleni meccshez képest: a jobb szélen Lovrencsics Gergő helyére a Fehérvár labdarúgója, Loïc Négo került, aki 2010-ben még francia színekben volt U19-es Európa-bajnok, többek közt Antoine Griezmann oldalán.

A franciák is kiadták a saját kezdőjüket.

This is our team to take on Hungary! 🇭🇺🇫🇷#HUNFRA #FiersdetreBleus pic.twitter.com/bGHm3s7PA3

— French Team ⭐⭐ (@FrenchTeam) June 19, 2021

A himnuszok után kezdetét veszi a meccs, a két csapat ismerkedni kezdett egymással a pályán, eleinte nincs jele komolyabb erőfölénynek egyik fél oldaláról sem.

Szalai Ádám ütést kapott a fejére, amelytől megszédült, ezért kényszerült a lecserélésére Marco Rossi. Az ilyenkor szokásos egészégügyi vizsgálatok elvégzését követően várhatóak további részletek.

Szalai Ádám ütést kapott a fejére, amelytől megszédült, ezért kényszerült a lecserélésére Marco Rossi. Az ilyenkor szokásos egészégügyi vizsgálatok elvégzését követően várhatóak további részletek. #csakegyutt #magyarok #HUNFRA #HONFRA #EURO2020

— MLSZ (@MLSZhivatalos) June 19, 2021

Az első félidő ráadásában Fiola és Sallai villámgyors kontratámadásából gól születik, az eredmény 1-0 Magyarországnak.

Így a két csapat ezzel az eredménnyel vonulhat le a pályáról a félidőre.

Vezetünk a világbajnok franciák ellen! ⚽️🇭🇺 Fiola Attila második gólja a válogatottban a csapat első találata az Eb-n! 🙌 #EURO2020 #magyarok #csakegyutt

— MLSZ (@MLSZhivatalos) June 19, 2021

A mérkőzés 67-ik percében Antoine Griezmann lövése rázza meg a magyar védők hálóját, ezzel a francia labdarúgó-válogatott kiegyenlít.

Az állás így Magyarország 1:1 Franciaország.

A 84-ik percben a magyar válogatott felhasználja harmadik cseréjét, és Lovrencsics(84.) lépett Kleinheisler helyére. Korábban már Cseri(75.) feljött Schäfer helyére, míg Nikolic a sérült Szalait(26.) helyettesíti.

A franciáknál már négy csere volt, Dembele(87.), Tolisso(76.) és Giroud(76.) lépett a pályára Rabiot, Pogba és Benzema helyére. Később a csereként felérkező Dembelét is váltani kellett, így Lemar(87.) mutathatja meg mit tud.

Pontot szereztünk a franciák ellen!

A magyar válogatott második Eb-mérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Franciaország ellen. Az egy pontot érő gólt Fiola Attila szerezte a 45+2’ percben! 🇭🇺⚽️👏👏👏#EURO2020 #magyarok #csakegyutt #HUNFRA #HONFRA pic.twitter.com/Pk1YEapC8n

— MLSZ (@MLSZhivatalos) June 19, 2021

Azonban nem sikerül fordítani, Magyarország és Franciaország döntetlen játszik az Európa-bajnokság csoportkörének második körében.

Címlakép: MTI/EPA/POOL/Illyés Tibor

gól meccs sport Magyarország Puskás Aréna magyar UEFA vezetés Európa-bajnokság Franciaország labdarúgás Francia Kapus
Kapcsolódó cikkek