Közélet

Vádat emeltek Gődény György ellen

A Nyíregyházi Járási Ügyészség különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés bűntettével vádolja azt a férfit, aki 2020. november 25-én az interneten olyan írást tett közzé, melynek tartalma alkalmas volt arra, hogy a koronavírus elleni védekezés eredményességét akadályozza – írja az ügyészség.

Gődény György 2020. november 25-én A választás szabadsága címmel egy írást jelentetett meg a saját oldalán, amely felkerült a vádlottról elnevezett egyéb közösségimédia-oldalára is. A cikkben a férfi

értelmetlen intézkedésnek nevezte a nyugdíjasok számára biztosított vásárlási idősávot, a kormányzat intézkedéseit víruspropagandának titulálta, illetve az egész védekezést mesterségesen szított hisztériának nevezte.

A kötelezően viselni rendelt szájmaszkokról azt állította, hogy azok az egészségre ártalmasak, védelmi eszköz szerepüket nem töltik be.

Az ügyészség különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés bűntettével vádolja a férfit, mely

bűncselekményért a törvény szerint 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

A VG korábban megírta, hogy rémhírterjesztés miatt javasolt vádemelést a rendőrség Gődény ellen. Az operatív törzs a decemberi sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy négy olyan emberhez köthető helyszínen tartottak házkutatást, akik a vírusszkeptikus tartalmak hangadói. Aznap a Facebook-oldalán a magát Doktor Gődénynek nevező férfi felesége közölte:

hajnalban megszálltak bennünket, majd házkutatás és lefoglalás után Gyurit elvitték a magukat +nemzetinek+ mondó nyomozóiroda emberei.

Egyébként a koronavírus-járvány alatt Gődény György étrend-kiegészítőket forgalmazó cége milliárdos árbevétel-növekedést produkált. A cég a Nutriversum, amely Gődénnyel több százezres, akár milliós nézettségű YouTube-videókat készített.

 

Címlapkép: Facebook/Doktor Gődény

rendőrség koronavírus Gődény György Ügyészség
Kapcsolódó cikkek