November 22-én hétfőn indult az oltási akcióhét Magyarországon. Ez az jelenti, hogy november 28-ig a budapesti és vidéki oltópontokon előzetes regisztráció vagy időpontfoglalás nélkül lehet kérni a koronavírus elleni védőoltás bármely dózisát.

Már a kampány első napján rengetegen éltek a lehetőséggel: hétfőn közel 131 ezer ember jelentkezett a vakcináért. A kormányzati Facebook-oldalon egy videót is közzétettek, amelyen a gyöngyösi kórházba érkezők mondják el, miért döntöttek úgy, hogy felveszik az oltást.

Magyarországon a legfrissebb, kedd reggeli adatok szerint 6518 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 032 215-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 171 beteg, így az elhunytak száma 33 343 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 851 314, az aktív fertőzöttek száma pedig 147 558-ra emelkedett. 6830 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 663-an vannak lélegeztetőgépen.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy Európa járványgóccá vált, ennek megfelelően számos országban sorra vezetik be a különböző korlátozásokat, Berlinben például eltilthatják a vásárlástól az oltatlanokat.