Extrém hideg időjárási körülmények között tartották meg szombaton a férfi sífutók 50 kilométeres tömegrajtos versenyét a pekingi téli olimpián. A távot alig 30 kilométerre rövidítették, de ez sem segített sokat a finn Remi Lindholmnak, aki igen érzékeny helyen szenvedett fagyási sérülést – számolt be róla a Reuters.

A finn sportoló kevesebb, mint egy óra 16 perc alatt teljesítette a távot, a süvöltő, fagyos szélben azonban ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy nemi szerve lefagyjon verseny közben. Ilyesmi korábban is történt vele, tavaly hazai pályán, Rukában eset meg vele ez a kellemetlen dolog.

Kitalálhatjátok, hogy melyik testrészem volt egy kicsit megfagyva a célba éréskor. Ez volt az egyik legrosszabb verseny, amin valaha részt vettem. Csak arról szólt, hogy végigküzdöttem magam

– nyilatkozta a finn médiának Remi Lindholm.

Fotó: ODD ANDERSEN / AFP

Az extrém hideg miatt a szervezők aggódtak a fagyási sérülések miatt, ezért a versenyt egy órával elhalasztották és 20 kilométerrel lerövidítették. A sífutó versenyzők vékony ruhákat viselnek és az aláöltözékek, valamint az arcot és a fület eltakaró tapaszok kevés védelmet nyújtottak.

Lindholm elmondta, hogy a verseny után egy hőcsomaggal próbálta felolvasztani férfiasságát.

Amikor a célba érkezés után elkezdtek felmelegedni a testrészeim, a fájdalom szinte elviselhetetlen volt – fűzte hozzá a versenyző.

Lindholm a 28. helyen végzett a 60 fős mezőnyben. Az első helyet a Pekingben végül 3 arany-, 1 ezüst- és 1 bronzéremmel záró orosz Alexander Bolshunov szerezte meg.