Az orosz invázió elől menekülnek az ukránok. Sokan a háziállataikat és a személyes tárgyaikat is hátrahagyni kényszerültek, hogy mentsék az életüket 

– írja a Reuters. A portál tudósítása szerint félelem uralkodik az egész országban, most már a nyugati részeken élők sem érzik magukat biztonságban. A legtöbben annyira siettek, hogy csak egy bőröndnyi csomagot tudtak magukkal vinni, a kisgyermekes szülők a másik kezükkel a gyermekeiket fogták.

Az ukránok elsődleges menekülési útvonala a lengyel határ, amelyet eddig főleg bevásárlásra, munkára vagy turisztikai célra használtak. A magyar határ felé is megindultak az emberek, akik megrohamozták a boltokat és a benzinkutakat. A román és a szlovák hatóságok egyelőre nem jelentettek tömeges átkelést. 

Fotó: SERGEY DOLZHENKO / MTI/EPA

Az orosz erők szárazföldi, légi és tengeri úton is megszállták csütörtökön Ukrajnát. Putyin különleges katonai műveleteket engedélyez, Kijevet rakétákkal lövik. Az orosz elnök azt is leszögezte, hogy Oroszország nem fogja megengedni, hogy Ukrajnának atomfegyvere legyen.