András yorki herceget szexuális erőszakkal vádolták, majd megfosztották királyi és katonai címeitől, így magánemberként állt a hatóságok előtt. Végül peren kívüli egyezséget kötött az  áldozatával, akinek a sajtó szerint 7 millió fontot kell fizetnie.

Az összeg kifizetésében a királyi családtól kapott segítséget, a királynő után bátyja, Károly herceg is a zsebébe nyúlt

– írja a The Sun

A lap értesülései szerint 

a 62 éves Andrásnak nincs jövedelme és ennyi megtakarítása sem, ezért támaszkodik a királyi családra és bátyja támogatására. A törlesztéshez eladja svájci birtokát, a Verbierben található ingatlana 17 millió fontot ér.

Fotó: Shutterstock

Korábban a VG is megírta, hogy II. Erzsébet saját vagyonából több millió fontot költhetett fia ügyvédeire. András hercegről már évekkel ezelőtt kiderült, hogy 

közeli üzleti és baráti viszonyt ápolt Epsteinnel, aki fiatalkorú lányok sérelmére elkövetett szexuális visszaélések miatt többször is megjárta a börtönt. 

Epsteint 2019 nyarán ismét őrizetbe vették hasonló vádakkal, majd nem sokkal később felakasztva találták a börtöncellájában. Jeffrey Epstein szexuális üzelmeinek egyik volt áldozata, a jelenleg 38 éves floridai Virginia Giuffre – akkori nevén Virginia Roberts – azon a címen terjesztette be keresetét, hogy 

Epstein 2001-ben és 2002-ben több alkalommal is szexuális kapcsolatra kényszerítette őt András herceggel.